• Menu
  • Menu

Zo vlieg je voor minder dan €1000 de wereld rond

Zou je het geloven als ik vertel dat je een rondje om de wereld kunt vliegen voor minder dan 1000 euro?

En wat als ik je zou vertellen dat je tijdens deze reis:

Dat zijn zes vluchten en meer dan 10 landen voor minder dan €1000. 

Natuurlijk geef je tijdens je reis nog veel meer geld uit aan zaken als accommodatie, vervoer, eten, drinken en leuke activiteiten, maar het scheelt dat je vliegtickets in ieder geval goedkoop zijn.

Zeker als je het vergelijkt met soortgelijke reizen bij organisaties als Killroy, WTC.nl of andere grote backpackerorganisaties. Daar kun je dit soort reizen pas boeken vanaf 1500-1800 euro.

Echter kun je met de ABC-methode die je vindt in de ultieme gids voor het vinden van goedkope vliegtickets, heel makkelijk geld besparen. Of je kunt op reizendoejezo.nu kijken waar de voor- en nadelen van een vliegticket heel duidelijk zijn neergezet.

Geloof het of niet. Het bewijs spreekt voor zich.

Vlucht 1: Keulen – Bangkok

Keulen ligt net over de Nederlandse grens, dus misschien moet je je ouders of een paar goede vrienden even lief aankijken. Maar het voordeel om vanaf Keulen te vliegen is dat het (a) goedkoper is dan schiphol en (b) je een directe vlucht naar Bangkok hebt.

De totale kosten van deze vlucht bedragen €180 exclusief bagage. Tel je de bagage daarbij op dan ben je in totaal €210 kwijt voor een direct vlucht naar Bangkok.

Niks mis mee toch? 

Vlucht1

Rondje Zuid-Oost Azië

Zuid-Oost Azië is een fantastische plek om te backpacken. Het is er goedkoop, de cultuur is anders, het eten is lekker en de natuur is op sommige plekken waanzinnig.

Veel backpackers kiezen er dan ook voor om langere tijd in Azië te blijven, bijvoorbeeld een maand of drie.

In die tijd zou je een rondje door Thailand, Laos, Vietnam en Maleisië kunnen doen.

Het is in dit voorbeeld belangrijk dat je uiteindelijk in Kuala Lumpur terecht komt omdat daar je volgende vlucht vandaan vertrekt, maar ook vanuit Vietnam vertrekken er goedkope vluchten naar je volgende bestemming: Bali.

Vlucht 2: Kuala Lumpur – Bali

Kuala Lumpur is samen met Bangkok één van de grootste luchthavens in Zuid-Oost Azië en  heel veel goedkope vluchten vertrekken dan ook vanuit Kuala Lumpur.

Deze vlucht naar Bali met Malindo air kost slechts €42 en is inclusief bagage.

VLUCHT2

Chillen op Bali

Op Bali kun je jezelf prima een week of twee vermaken en zelfs als je het op Bali na een tijdje wel gezien hebt kun je altijd nog naar het nabijgelegen Gili Trawangan of Lombok.

De reden dat je naar Bali gaat is echter niet alleen maar om te chillen. In dit geval biedt Bali namelijk één van de goedkoopste vluchten naar je volgende bestemming aan de Oostkust van Australië: Cairns.

Vlucht 3: Bali (Den Pasar) – Cairns

Vanuit Bali kun je heel goedkoop naar Australië vliegen. Jetstar vliegt soms al voor minder dan €30 naar Darwin, de hoofdstad in het Northern Territory en springplank voor een bezoek aan Kakadu National Park. Als je daar dus heen wilt, dan kan het nog een stukje goedkoper.

In dit geval heb ik er echter voor gekozen om naar Cairns te vliegen, een stad in het noordoosten van Australië. Gelegen aan de populaire oostkust van Australië is het vaak het begin- of eindpunt van veel backpackers.

Met een vluchtprijs van €84 (ex. bagage) is deze vlucht prima te betalen. Ook de bagagefee van +/- €25 valt best mee.

VLUCHT3

Tussenstand: Je bent in Australië.

3 Vluchten kosten €361 Incl. bagage

€306 exclusief bagage

WTF!U SERIOUS-

Reizen langs de Oostkust van Australië

Vanuit Cairns zak je af naar Melbourne in het zuiden van Australië. Hoewel Melbourne en de omliggende omgeving wel echt aan te raden zijn, kun je er ook voor kiezen om tot aan Sydney te reizen.

Voor de prijs van de vlucht naar je volgende bestemming, Hawaii, maakt het echter niet zo heel veel uit.

Vlucht 4: Melbourne – Honolulu (Hawaii)

Met Jetstar kun je rechtstreeks naar Honolulu vliegen voor een schappelijke prijs van €264 excl. bagage. De bagage fee ligt rond de €25 bij Jetstar.

De reden dat je naar Hawaii vliegt is ten eerste omdat Hawaii gewoon lekker klinkt. Ik bedoel wie wil er niet een beetje surfen en hier en daar wat op een Ukelele tokkelen?

Maar qua kosten voor de vliegtickets is een vlucht naar Hawaii ook voordelig. Vanuit Hawaii kun je namelijk redelijk goedkoop doorvliegen naar het vaste land van de Verenigde Staten.

Zou je in een keer een directe vlucht vanaf Australië naar de westkust van de V.S. boeken dan betaal je ongeveer 550 euro ex bagage.

VLUCHT4

Beetje chillen op Hawaii

Ik ben er nog nooit geweest, maar Hawaii is gewoon zo’n plek waar je een keer geweest wilt zijn. Ik bedoel, Jack Johnson komt er vandaan en als hij symbool staat voor hoe chill de mensen daar zijn dan moet het wel relaxed zijn.

Vlucht 5: Honolulu – San Francisco

When you’re going to San Francisco be sure to put some flowers in your hair!

Of niet en ga gewoon in je normale kleren.

Anyways..

Je bent in San Francisco en de vlucht vanuit Hawaii kost weinig. Voor €177 ex. bagage vlieg je van Hawai naar San Francisco. Voeg je hier nog baggage aan toe dan kost dit je €20 extra.

VLUCHT5b

Westkust van de V.S.

Vanuit San Francisco kun je makkelijk naar Yosemite National Park en als je zin en tijd hebt kun je zelfs een heel rondje maken naar het noordelijk gelegen Yellow Stone. Ook een bezoek aan Las Vegas en the Grand Canyon kun je prima in dit rondje doen.

Wat je ook besluit te doen, zorg ervoor dat je op enig punt weer aankomt in Los Angeles, want vanuit L.A. vertrekt je vlucht naar Nederland.

Vlucht 6: Los Angeles – Amsterdam (Via Oslo)

Het zal je misschien verbazen dat in een vluchtschema dat zo goedkoop is, dit de enige indirecte vlucht is, waarbij je vijf uur moet wachten in Oslo.

Maar ach, als je je familie en vrienden zolang gemist hebt, dan kunnen die paar uurtjes er ook wel bij!

De kosten van deze vlucht zijn wederom erg laag namelijk slechts €177, maar je betaalt hier €47(!) voor bagage.VLUCHT6

En dat betekent dat we tot de eindconclusie kunnen komen…

Eindstand: 6 vluchten inclusief bagage €1071,-

6 vluchten excl. bagage: €924

En nu zie ik je al denken…

Deze man loopt hier een beetje loze beloftes te verkondigen en te zeggen dat je voor minder dan €1000 de wereld rond kunt vliegen.

Want halloow ik moet toch bagage meenemen?

Tja, niks moet en in de cabine mag je 40 liter bagage meenemen. Als je dus het overbodige thuislaat en gebruik maakt van de Ranger Roll techniek dan kun je misschien wel prima op reis met een tas van 40 liter.

Zelfs als je wel bagage meeneemt dan is deze zelf samengestelde vlucht alsnog stukken goedkoper dan via welbekende backpacker organisaties.

En dat is uiteindelijk waar het om draait dus doe er je voordeel mee!