• Menu
 • Menu

Backpacken in Maleisië: De ultieme route voor avontuurlijke reizigers

In Zuidoost Azië vind je het prachtige land Maleisië, wat deels bestaat uit Borneo (met de deelstaten Sabah en Sarawak) in het oosten en het vaste land in het westen. In dit artikel focussen we alleen op het vaste land van Maleisië, wat ook wel het schiereiland wordt genoemd.

Voor natuurliefhebbers is Maleisië een goede reisbestemming. Je vindt hier prachtige ongerepte natuur met zowel boven als onderwater een bijzondere biodiversiteit. Hier kun je prachtige hikes maken door een van de vele nationale parken die Maleisië rijk is, zoals het regenwoud van Taman Negara of the theevelden bij de Cameron Highlands. Verder heb je hier eerdere fantastische eilanden waar je een paar dagen kunt verblijven zoals het veelzijdige Pulau Langkawi, het rustige Pulau Pangkor of de prachtige Perhentian eilanden. Tel daar de paradijselijke stranden, het bergachtige landschap en groene regenwouden bij op, en je hebt misschien wel een van de mooiste gebieden van Azië.

Dus ben jij van plan om te gaan backpacken in Maleisië? Lees dan rustig verder want in deze ultieme gids staan talloze tips en lees je alles wat je wilt weten voordat je vertrekt naar dit fijne land.

In dit artikel:

Praktische Info | Beste Reistijd | Budget | Inpakken | Reisverzekering | Route & highlights | Eten & Drinken | Slaapplekken

Belangrijke informatie over backpacken in Maleisië

Valuta & bankzaken

In Maleisië betaal je met de Maleisische Ringgit (RM). De waarde ervan is vrij stabiel en in de afgelopen jaren schommelde de koers tussen €1 = 4,6 RM en €1 = 5 RM.

Helaas krijg je niet overal de beste wisselkoers en moet je soms bijbetalen bij het pinautomaat om geld op te kunnen nemen. Daarnaast betaal je vaak nog aan je eigen bank als je geld opneemt in het buitenland. Dit betekent dat het slim is om grote bedragen tegelijk te pinnen. Ook kan het lonen om een borderless account van Wise (hiervoor Transferwise) te overwegen of een Revolut Betaalpas aan te vragen. Je krijgt bij beide ook een betere wisselkoers dan bij jouw eigen bank.

Stopcontact

De stopcontacten in Maleisië hebben een andere vorm dan in Nederland, je hebt namelijk een stekker nodig met 3 pinnen (type G), de zogenaamde Engelse stekker. Voor Maleisië heb je dus een wereldstekker nodig. Ga je naar meer landen of wil je er één voor toekomstige reizen? Dan is deze universele wereldadapter de beste keuze.

Gelukkig hebben wel steeds meer accommodaties USB opladers, dit maakt het leven makkelijk.

Visum

Voor Maleisië hoef je van te voren geen visum te regelen, maar krijg je een gratis visum on arrival waarmee je 90 dagen in het land mag blijven. Verder geldt dat je paspoort bij vertrek uit Maleisië nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn.

Daarnaast krijg je wanneer je naar (Maleisisch) Borneo vliegt een extra stempel in je paspoort ondanks dat het gebied bij Maleisië hoort. Dit betekent dat je bij deze ‘binnenlandse’ vluchten alsnog door de douane moet en je ook wat langer van te voren aanwezig moet zijn dan je verwacht. Dit betekent overigens niet dat je 90 dagen opnieuw beginnen te lopen. Je mag dus in totaal 90 dagen blijven in het vaste land Maleisië, Sabah & Sarawak.

Wil je toch langer in Maleisië blijven? Dan moet je op een zogenaamde visa run. Je zal hiervoor Maleisië helemaal moeten verlaten. Zodra je opnieuw het land binnenkomt krijg je opnieuw een gratis visum on arrival die 90 dagen geldig is.

Veiligheid

Backpacken in Maleisië is veilig, maar er zijn wel een aantal dingen waar je jezelf bewust van moet zijn. Ten eerste komt de ziektes Dengue voor, wat betekent dat je goede muggen maatregelen moet nemen. Draag lange kleding en gebruik een sterke anti-insect spray met een hoog percentage DEET.

Uiteraard geldt voor backpacken in Maleisië, net als in andere landen, dat je een beetje common sense gebruikt. Loop dus niet ‘s avonds in je eentje door donkere steegjes, laat je niet bagage niet zomaar achter en vertrouw op je gevoel.

Religie

De officiële religie in Maleisië is de Islam. Dit betekent dat er op vrijdag veel gebouwen gesloten zijn en dat er minder tours gaan dan de rest van de week. Hou hier rekening mee in je planning en zorg dat je niet (zoals wij) op vrijdag een moskee wilt bezoeken.

Taal & locals

Maleisië staat bekend om de multiculturele bevolking, met mensen uit China, India of Maleisië zelf. Bahasa Malaysia is de nationale taal, maar Engels wordt wel op veel plekken gesproken. Daarnaast zijn er zoveel Chinezen dat er op veel plekken ook Chinees wordt gesproken.

Vaccinaties

Als je gaat backpacken in Maleisië zijn er geen verplichte vaccinaties, je hoeft je gele boekje dus niet mee te nemen. Een vaccinatie tegen gele koorts is trouwens wel verplicht als je in de zeven dagen voordat je Maleisië binnenkomt in een gele koorts land bent geweest. Daarnaast zijn er een aantal vaccinaties die aangeraden worden, namelijk:

 • DTP (Difterie, Tetanus, Polio)
 • Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

Als je langer dan 3 maanden gaat backpacken in Maleisië, of Azië in het algemeen, zijn er nog een aantal inentingen die worden aangeraden:

 • Buiktyfus
 • Hepatitis B

Welke vaccinaties in jouw geval nodig zijn overleg je het beste met een specialist. Plan bijvoorbeeld een consult op vaccinatiesopreis.nl.

Festivals & Bijzondere datums

Dankzij de mix van culturen en religies in Maleisië zijn er heel veel verschillende feestdagen. De belangrijkste nationale feestdagen zijn Nieuwjaar (1 januari), de Dag van de Arbeid (1 mei), de verjaardag van de Koning (4 juni), Onafhankelijkheidsdag (31 augustus) en Kerstmis (25 december). Daarnaast zijn er een hoop Chinese, hindoeïstische en islamitische feestdagen, die afhangen van de stand van de maan en daardoor ieder jaar op een andere datum vallen.

De belangrijkste Islamitische feestdagen zijn de Ramadan, Eid al-Fitr (suikerfeest) en Hari Raya Haji (offerfeest). Voor Hindoes zijn dat Thaipusam en Deepavali. De Chinezen vieren het Chinees Nieuwjaar en het Mooncake festival het grootst.

Transport

Er zijn meerdere manieren om in Maleisië te komen, over land vanuit bijvoorbeeld Singapore of Thailand, of door te vliegen. De twee belangrijkste luchthaven is die van Kuala Lumpur, maar het kan zijn dat je ook tussen plaatsen die je bezoekt het vliegtuig pakt. Verder kun je ook vanuit de rest van Zuidoost Azië goed vliegen op Maleisië, bijvoorbeeld op de luchthavens van Langkawi, Pangkor of een van de luchthavens op Borneo. Gelukkig is vliegen met AirAsia goedkoop. Bovendien is AirAsia een betrouwbare maatschappij waar wij zelf goede ervaringen mee hebben. Kijk op skyscanner voor de goedkoopste vluchten.

Een andere optie is om een lange afstand bus te nemen, en de hoofdwegen zijn bijzonder goed onderhouden. Hou er wel rekening mee dat de bus vaak net zoveel kost als het vliegtuig. Het nadeel is alleen dat je veel langer onderweg bent. Geen probleem natuurlijk als je tussen de grote steden meerdere plekken wilt bezoeken. Daarnaast is deze optie ook beter voor het milieu, dus wanneer je de tijd hebt kun je overwegen de bus te pakken.

In en rond de steden kun je het beste met een Grab reizen, een soort Uber wat ze in Maleisië gebruiken. Ideaal omdat je niet met de chauffeur hoeft te bespreken waar je heen gaat of wat de prijs is. Je kunt je creditcard gegevens in de app opslaan, of cash betalen na het ritje. Zorg er dan wel voor dat je genoeg klein geld bij je hebt, omdat ze niet altijd genoeg wisselgeld hebben. Omdat er zo ontzettend veel Grabs beschikbaar zijn hoef je nooit lang te wachten.

 Vliegtickets

De allergoedkoopste retourtjes naar Kuala Lumpur vind je voor ongeveer €400, maar je moet dan onderweg wel een keer (of meerdere keren) overstappen. Een meer realistisch budget voor een relaxte vlucht is daarmee €500 – €700 afhankelijk van het seizoen. Daarnaast kan het zijn dat je binnenlandse vluchten nodig hebt, omdat je bijvoorbeeld weinig tijd hebt of ook naar Borneo wilt.

Op Skyscanner kun je de beste opties vinden en voor tips kun je altijd onze ultieme gids voor de goedkoopste vliegtickets checken.

Voorbereiden op Backpacken in Maleisië

Beste reistijd voor Maleisië

Backpacken in Maleisië kan in principe het hele jaar door, maar je hebt er wel te maken met het droge- en regenseizoen. Helaas is het weer vanwege het tropische klimaat erg onvoorspelbaar. Tijdens het regenseizoen kun je droge periodes hebben, en in het droge seizoen kan het juist dagen achter elkaar regen. Grote kans dus dat het ongeacht het seizoen, wel een keertje zal regenen tijdens je rondreis. Het onweert vaak aan het einde van de dag, en na een uurtje of twee klaart het dan weer op.

Over het algemeen geldt: je kunt het beste van Maart tot Oktober door Maleisië reizen.

Budget voor Backpacken in Maleisië

Zuidoost-Azië staat erom bekend om erg goedkoop te zijn. Maleisië is hierin geen uitzondering, ook al is het wel net iets prijziger dan de omringende landen. Dit betekent dat je voor een (goed) hostel ongeveer €6 – €12 per nacht betaalt, vaak wel inclusief ontbijt. Voor een lokale maaltijd op de markt betaal je ongeveer €1, en in een westers restaurant kost een maaltijd rond de €5 – €10.

Hou er daarnaast rekening mee dat je vanuit overheidsregels verplicht bent een Tourism Tax van 10 RM per kamer per nacht te betalen. Dit zit vaak niet bij de vernoemde prijs inbegrepen. Dit geldt overigens niet als je in een dorm slaapt, maar alleen voor privé kamers.

Volgens Budgetyourtrip.com kun je voor €23 per dag rondkomen in Maleisië als je budgetstijl reist. Onze ervaring is dat dit wellicht wel mogelijk wel is, maar voor velen waarschijnlijk niet realistisch. Als je er vanuit gaat dat je wel eens een binnenlandse vlucht pakt, een paar biertjes of je dagelijkse bakjes koffie drinkt, gaat duiken en wel eens westers eet, dan kom je eerder richting de €50 per dag. Laat je het duiken zitten, dan kan je van €35 – €40 per dag goed leven.

Accommodatie

Dorm: € 6 – € 10
Privé: € 20 (budget) – €30 (midden) – € 60+ (luxe)

Eten

Water: €0,50
Bier: €2,50
Streetfood: €2 – €4
Restaurant: €5 – €10

Transport

Grab: Afhankelijk van de afstand, maar de helft van taxi kosten
Boot naar eilanden: +/- €12
Binnenlandse vluchten: vanaf €15

Meeneemlijst voor Maleisië

Als je gaat backpacken in Maleisië hoef je niet per se andere dingen mee te nemen dan naar andere landen in Azië. Zaken als insectenspray, zonnebrand en zowel luchtige- en regenkleding blijven een must.

Wees je er wel van bewust dat Maleisië een Islamitisch land is, en het wel fijn is om je schouders en knieën te bedenken. Daarnaast kan het handig zijn om een zaklamp mee te nemen, omdat je waarschijnlijk in de jungle wel een nachtwandeling of twee gaat doen. Verder is er op de wat meer afgelegen eilanden zoals Perhentian niet 24/7 elektriciteit, dus kan het ook wel handig zijn als je je eigen licht hebt. Ga je naast het vaste land van Maleisië ook naar Borneo? Neem dan ook een noodpakketje tegen Malaria mee, omdat dit op het grootste deel van het eiland voorkomt.

Voor een compleet overzicht van wat je allemaal moet meenemen tijdens het backpacken in Maleisië kun je het beste even de ultieme paklijst voor backpackers bekijken.

Reisverzekering voor backpacken in Maleisië

Welke reisverzekering heb je nodig voor backpacken in Maleisië? Dat hangt helemaal af van jouw reisplannen, hoe lang je gaat reizen, of je avontuurlijke sporten gaat doen en vooral of je ook gaat werken. Het belangrijkste is dus dat je een reisverzekering kiest die past bij jouw reisplannen.

Als je alleen maar gaat reizen niet gaat werken

Als je WEL gaat werken

Meer weten over een passende reisverzekering?

Wij hebben inmiddels duizenden reizigers geïnformeerd over passende reisverzekeringen. Als je nog wel wat extra informatie kunt gebruiken raden we je aan om meer te lezen over de beste doorlopende reisverzekeringen én reisverzekeringen voor werken in het buitenland.

Leukste plekken in Maleisië

Het plannen van een route door Maleisië kan soms ingewikkeld zijn omdat er niet een hele logische volgorde is. Dit betekent dat je ook heel makkelijk bestemmingen toe kunt voegen, of juist weg kunt laten. Daarnaast is deze route ook goed te combineren met Borneo of andere landen in Zuidoost Azië zoals Singapore, Vietnam, Thailand of Indonesië.

Wanneer je door heel Maleisië wilt backpacken heb je ongeveer 4 weken nodig. Als je wat sneller reist, en eventueel wat vergelijkbare bestemmingen overslaat, dan zou het ook in 2 tot 3weken kunnen. Zeker wanneer je bijvoorbeeld niet gaat duiken vallen er een hoop dagen weg. Doe je liever rustig aan? Reken dan op minimaal 5 weken voor deze route. Ben je van plan ook Maleisisch Borneo te bezoeken? Reken dan op minimaal 2 weken extra!

Tip: Wil je een auto huren om Maleisië te verkennen? Kijk dan op Sunnycars.nl en Discovercars.com voor de beste deals. Sunny Cars is altijd iets duurder, maar je auto is standaard volledig verzekerd en de service is top. Bij Discover Cars kun je de auto ook all-risk en zonder eigen risico verzekeren, maar dat moet je apart aanvinken.

Kuala Lumpur (3 dagen)

De kans is groot dat je je Maleisië rondreis begint in de hoofdstad Kuala Lumpur. Deze stad heeft een grote internationale luchthaven, waardoor het goed verbonden is met Nederland of de rest van Zuidoost Azië. Hoe vaak je ook in Kuala Lumpur komt, elk bezoek is weer een beetje anders om de stad in sneltreinvaart aan het ontwikkelen is!

Kuala Lumpur is een hele moderne stad met een mengelmoes van Chinese, Maleisische en Indiase invloeden, maar ook westerse efficiëntie en een goede infrastructuur. Het is er een prima plek om een aantal dagen door te brengen. Je kunt hier genieten van indrukwekkende gebouwen zoals de Petronas Towers, rondslenteren door Chinatown of een bezoekje brengen aan de nabijgelegen Batu Caves.

Wil je meer lezen over de hoofdstad? Lees hier dan verder over Kuala Lumpur!

Taman Negara (3 dagen)

Taman Negara is een uniek nationaal park in Maleisië, en het oudste tropische regenwoud ter wereld. Het gebied bestaat uit modderige rivieren, gigantische bomen, grotten en watervallen. Het is één van de beste plekken in Maleisië voor een échte jungle ervaring, omdat je hier perfect kunt één of meerdere dagen kunt hiken, prachtige boottochten kunt maken of zelfs ’s nachts op pad kunt gaan.

In de jungle van Taman Negara leven ontzettend veel wildlife, maar de wilde dieren zijn hier wel lastig te spotten. Er leven hier bijvoorbeeld olifanten, tapirs, neushoorns en tijgers, maar de kans dat je ze daadwerkelijk ziet is niet zo groot. Dieren die je wel tegen zult komen zijn reptielen, bijzondere insecten, tropische vogels, wilde zwijnen en apen.

Wil je meer lezen over ’s werelds oudste regenwoud? Lees hier dan verder over Taman Negara!

Cameron Highlands (3 dagen)

De Cameron Highlands zijn hét theegebied van Maleisië, maar naast de theeplantages hebben de heuvels nog veel prachtige natuur te bieden. Hier kun je zelf op pad gaan met een van de vele wandelroutes. De meeste wandelroutes starten in Tanah Rata, en tijdens een hike kom je langs uitgestrekte theevelden, prachtig gekleurde vlinders, vleesetende planten en mysterieuze bossen met mos tegen.

Door de hoge ligging van het gebied is de temperatuur meestal rond de 20-25 graden, heerlijk als je al een paar weken aan het backpacken bent in de (warme) tropen.

Ipoh (2 dagen)

Ipoh is een van de grootste steden van Maleisië en was ooit de rijkste stad van het land. Hier hangt een fijne en relaxte sfeer en kun je de charismatisch oude straatjes in het oude deel van de stad bewonderen. Verder staat Ipoh bekend als een foodwalhalla, vanwege het heerlijke goedkope eten dat je op de avondmarkten kunt vinden. De combinatie van oude koloniale stad met moderne restaurants zorgt ervoor dat Ipoh totaal niet Aziatisch aan doet. Verder vind je vlakbij de stad prachtige grottempels waar ook wilde apen en schildpadden te bewonderen zijn.

Pulau Pangkor (2 dagen)

Pulau Pangkor is een klein relaxt eilandje voor de westkust van Maleisië. Het is een mooi bergachtig eiland met prachtige verlaten stranden waar je kunt snorkelen en een rijke geschiedenis met Nederlandse invloeden. Pangkor wordt ook wel vergeleken met Langkawi, maar het is kleiner en nog ongerept. Bij toeristen is het eiland nog niet zo bekend, waardoor het zeker doordeweeks lekker rustig is. Hierdoor is het eiland goed te verkennen met een scooter, en heerlijk om een paar dagen te bezoeken. Juist omdat hier niet zoveel te doen is, kan je hier heerlijk relaxen.

Benieuwd geworden naar Pulau Pangkor? Check hier dan al onze tips!

Pulau Penang – George town (3 dagen)

Penang is een van de populairste bestemmingen van Maleisië, en is dé foodcapital van het land. Ondanks dat Penang een eiland is, heb je hier geen typische eiland sfeer. Het eiland is met twee grote bruggen verbonden aan het vasteland, de hoofdstad Georgetown is de place to be op het eiland. Penang staat vooral bekend vanwege de culturele diversiteit en het heerlijke eten. ’s Avonds kun je overal op straat heerlijke maaltijden scoren, en het volgen van een kookcursus is hier ook echt een aanrader. Verder is overal bijzondere streetart te spotten, waar je je makkelijk een dag mee kunt vermaken.

Pulau Langkawi (4 dagen)

Langkawi is het meest noordelijke eiland van Maleisië en bestaat uit een combinatie van regenwoud, mangrovebossen, rijstvelden en watervallen. Hier vind je hier meerdere tempels in de binnenlanden, gezellige dorpjes, prachtige uitzichtpunten én het eiland wordt omringd door kristalhelder water en ongerepte stranden. In de omgeving vind je nog tientallen eilandjes waarvan je er een aantal kunt bezoeken tijdens een dagtrip. Verder kun je op het eiland winkelen zonder belasting te betalen, waardoor hier meerdere grote winkelcentra te vinden zijn. Daarnaast kun je hier ook dagelijks terecht op een nightmarket die elke dag op een andere locatie is.

Meer weten over Pulau Langkawi? Check hier ons uitgebreide artikel over dit veelzijdige eiland!

Perhentian (minimaal 3 dagen)

De Perhentian eilanden aan de oostkust van Maleisië hebben prachtige stranden om te relaxen, of fantastisch te snorkelen en duiken. Deze tropische eilanden zijn ideaal als je lekker wilt zonnen en wilt genieten van het prachtige onderwaterleven.

Het gebied bestaat uit Perhentian Besar (met resorts waar voornamelijk gezinnen heen gaan) en Perhentian Kecil (waar voornamelijk backpackers heen gaan). Perhentian Kecil bestaat eigenlijk uit twee stranden die met elkaar worden verbonden door een stukje jungle. Hier kun je ’s avonds genieten op het strand van live-muziek, vuurshows en een drankje in het hand.

Ook zo benieuwd naar de Perhentian Kecil? Lees hier verder over deze prachtige plek!

Pulau Tioman (3 dagen)

Tioman eiland is een echt tropisch paradijs in de Zuid-Chinese zee. De ongerepte wildernis, vriendelijke locals, authentieke dorpjes, en het warme heldere water maakt Tioman tot een van de mooiste eilanden van heel Maleisië. Hier kun je een paar dagen genieten van de relaxte sfeer, maar ook terecht om rotsen te beklimmen of de bijzondere flora en fauna te ontdekken.

Malakka (2 dagen)

Malakka is een klein charmant stadje waar veel oude Nederlandse gebouwen te bewonderen zijn. Ooit was Malakka een handelsstad in de tijd dat de Sultans hier regeerden, een was een van de grootste handelsporten vanwege de dagelijkse handel tussen China, India en het vroegere Thailand.

Het is een van de populairste bestemmingen in Maleisië vanwege de multiculti samenleving, schitterende architectuur en lekker eten. In het weekend kan het hier daarom nog wel eens druk worden, want veel mensen bezoeken Malakka op een dagtrip vanuit Kuala Lumpur.

Eten & Drinken in Maleisië

Elk land heeft zo z’n eigen gewoontes en eten en drinken is er daar één van. Over het algemeen bestaat de Maleisische keuken uit veel rijst met kip of vis en groentes met veel kruiden en specerijen. De keuken is net zo verschillend als de bevolking dus je vindt een combinatie van gerechten uit India, Indonesië, Thailand en China. Ondanks dat de meeste Maleisiërs moslim zijn en dus geen varkensvlees eten, zijn hier wel gerechten met varkensvlees vanwege de grote groep Chinese immigranten. Waarschuwing, we zeggen niet dat ze ook allemaal even lekker zijn.

Eten

 • Midin is geroerbakte jungle-fern (varen) met knoflook en chili.
 • Kek Lapis is een felgekleurde gestoomde cake met laagjes.
 • Sarawak Laksa is een noedelsoep van rode curry in kokosmelk met kip, garnalen, taugé en reepjes omelet.
 • Mee Kolok bestaat uit dunne ei-noedels met kip- of varkensgehakt in barbecuesaus.
 • Terung dayak soup is een zoute visbouillon met zure aubergine.
 • Daun Ubi Tumbuk is een soort pesto van cassave bladeren met ansjovis en chili.
 • Kompia is de Chinese variant van brood, wat gevuld wordt met vlees en ui.
 • Umai is een rauwe seafood-salade met limoensap, pinda, ui en chili.
 • Manok Pansoh is een kipgerecht met citroengras, gember en tapioca bladeren, wat gekookt wordt in een bamboe boven vuur.
 • Nasi Lemak, oftewel vette rijst voor ontbijt. Dit is witte kokosrijst met gedroogde visjes, gekookt ei, geroosterde pinda’s, sambal en limoen. Het wordt vaak verpakt in een bananenblad en gebouwen tot een piramide.
 • Kueh Chap is een gerecht met rijstnoedels in een kruidige bouillon met orgaanvlees en gekookt ei.
 • Amplang is een gefrituurde viscracker.
 • Ambuyat is een zetmeelrijk substantie wat je dipt in smaakvolle sausjes.
 • Latok is een gerecht van zeewier met chili, limoen en sambal wat gegeten wordt als salade
 • Hinava is een rauwe vissalade van makreel met limoen, chili, ui en gember en wordt vaak gegeten met witte rijst.

Drinken

 • Tuak is een rijstwijn met een licht zoete smaak.
 • Teh C Peng Special is een koude ijsthee met melk en palmsuiker siroop.

Waar slapen in Maleisië?

Overnachten in Maleisië is niet overal even goedkoop. Toch heb je voor €6 – €10 per nacht vaak een prima bedje op een slaapzaal. Reis je met z’n tweeën, dan kun je voor rond de €20 – €30 vaak wel een fijne tweepersoonskamer vinden. Let erop dat je sommige accommodaties het beste van te voren kunt reserveren, zeker in het hoogseizoen. Benieuwd naar leuke accommodaties? Check onze favoriete adresjes in Maleisië

Als je een klein beetje van plannen houdt, dan is het slim om vooraf je hostel vast te leggen via Hostelworld of booking.com. Je kunt dan vaak nog kosteloos annuleren als je plannen toch veranderen.

Tip: heb je nog nooit in een hostel geslapen? Lees dan onze hostelgids voor beginnende backpackers.

AirBnB in Maleisië

Ben je opzoek naar unieke accommodaties in Maleisië? Dan moet je zeker op AirBnB kijken. Je vindt daar een aantal unieke plekjes, vaak ideaal voor koppels die opzoek zijn naar kleinschalige en betaalbare luxe.

Meer Inspiratie voor Maleisië?