• Menu

10 x doen in Kuala Lumpur

Als je gaat backpacken in Zuid-Oost Azië is de kans groot dat je tijdens je trip een keer in Kuala Lumpur terecht komt. En dat is hartstikke mooi.

Kuala Lumpur is namelijk een hele moderne stad met een mengelmoes van Chinese, Maleisische en Indiase invloeden gemixt met westerse efficiëntie en goede infrastructuur. Het is er schoon, groen, makkelijk te bereizen en een prima plek om een aantal dagen door te brengen.

Inmiddels ben ik drie keer in Kuala Lumpur geweest. Één keer voor een paar uur tijdens een overstap, andere keren voor een aantal dagen. Het leuke is dat elk bezoek weer een beetje anders is.

Je kunt er bijvoorbeeld genieten van allerlei mooie gebouwen en monumenten. Je kunt er ook gewoon een beetje rondslenteren door Chinatown en een goedkope ‘real copy’ Ray ban kopen.

Liever zin om wat te gaan drinken? Dan kun je een avondje zo hard dansen dat je slippers verkleuren (of jij gewoon de verkeerde meeneemt omdat je iets te diep in het glaasje hebt gekeken).

In Kuala Lumpur is in ieder geval genoeg te doen en in dit artikel lees je 10 dingen die absoluut de moeite waard zijn!

Oepsie ;)
Resultaat van een avondje stappen: bonzende koppijn en twee verschillende slippers. Oepsie.

1. Petronas Towers

De Petronas Towers zijn natuurlijk het symbool van Kuala Lumpur en misschien zelfs wel van Maleisië. Een bezoek aan deze torens mag eigenlijk niet ontbreken als je in Kuala Lumpur bent.

Het is echter de vraag of je ook naar de top van de Petronas Towers moet. Het uitzicht vanaf andere torens is namelijk beter en bovendien kun je dan naar de Petronas Towers kijken in plaats van dat je erin staat.

petronas towers 1

2. Menara KL Tower

Als je een mooi uitzicht wilt over Kuala Lumpur dan heb je vanaf de Menara KL Tower het beste uitzicht. Deze Tv-zendmast is één van de hoogste gebouwen ter wereld en biedt een mooi uitzicht op de Petronas Towers, vooral ‘s avonds als alles verlicht is.

petronas towers

3. Rumah Penghulu Abu Seman

Dit is een traditioneel Maleisisch huis dat vroeger bewoond werd door het dorpshoofd. Het is een mooi staaltje traditionele Maleisische architectuur. Hoewel dit huis midden in de stad staat is het echt een oase van rust te midden van alle drukte. Erg leuk om even een uurtje te gaan kijken.

Hartstikke leuk voor een uurtje of twee
Hartstikke leuk voor een uurtje of twee

4. Eten bij Jalan Alor

Heerlijk lokaal eten in een setting waarbij je je even in andere tijden waant. De moderne wolkenkrabbers zijn voor even uit beeld en de geuren van vers bereid eten zeilen je neusholten binnen. Geniet hier van heerlijke peking duck, chicken wings of – weet je wat – zoek gewoon zelf wat lekkers uit.

5. Batu Caves

Brutale apen, grote gouden buddha beelden, een grot en dat allemaal tegen de achtergrond van grote kliffen. Dat zijn de Batu Caves in een notendop.
Als je een uitstapje wilt maken vanuit Kuala Lumpur dan is dit één van de beste plekken om naartoe te gaan.

Batu Cave, Malaysia

6. China Town

Tja, welke zelfrespecterende stad heeft geen China Town? In Kuala Lumpur kun je hier terecht voor lekker eten, meer eten en allerlei neppe real copies van All Stars, Vans, Rolexen, RayBans, Gucci en meer spullen die ten onrechte de indruk geven dat je een rijke Tatta bent.

People walk through a busy China town at Petaling Street, Malays

7. The Sultan Abdul Samad Building

Omdat het gewoon een lekker gebouw is.

Sultan Abdul Samad Building. Kuala Lumpur. Malaysia.

8. Beryaya Time Square Mall

Dit is één van de grootste shopping malls ter wereld en je vindt er zelfs een achtbaan. Jep, dat lees je goed: een achtbaan in de shopping mall. Natuurlijk vind je er ook honderden winkels, een bioscoop, een bowling baan met 48 banen, een escaperoom, een lasergame-ruimte, massagesalons en natuurlijk eten. Prima om jezelf een dagje te vervelen  vermaken met vrouwelijke reisgenoten.

beryaya

9. Aquaria KLCC

Een dagje slecht weer? Waarom ga je dan niet even naar het Aquarium om te kijken naar haaien, roggen en een soort combinatie tussen een kikker en een snikkel met pootjes.

WTF is dit?
WTF is dit?

10. Reggae Mansion Rooftop Bar

Reggae Mansion is één van de schoonste hostels waar ik ooit geweest ben. Boven heb je de dorms nog best wel wat privacy door de privé ‘hokjes’ waar je in slaapt. In vergelijking met andere hostels is Reggae Mansion niet goedkoop, maar goed soms moet je ook gewoon een beetje spenden.

Het is in ieder geval ook een gezellig hostel en elke week organiseren ze wel een rooftopparty die ook open is voor buitenstaanders. Dus bestel een drankje, waag een dansje en als er geen mooie mensen zijn om naar te kijken, geniet dan maar van het uitzicht op de Petronas Towers.

rooftop mansion

Wist je dat je op de Facebookpagina van Backpackcentrale elke dag leuke reistips, inspiratie en informatie vindt? Like dus even de pagina want dan hoef je nooit meer wat te missen!