• Menu
  • Menu

Goedkope vliegtickets naar Madeira? 6 Geld besparende tips!

Goedkope vliegtickets naar Madeira aan het zoeken en wil je zeker weten dat je een goede deal te pakken hebt? In deze blog delen we 5 handige tips om de goedkoopste vliegtickets naar Madeira te vinden. Als je goed zoekt kun je namelijk zomaar een paar honderd euro besparen op je reis naar Madeira, zonder dat je inlevert op comfort. Mooi meegenomen toch? Hieronder lees je 6 tips om goedkope vliegtickets naar Madeira te vinden. 

Kies de juiste datum voor goedkope vliegtickets naar Madeira

Hier kun je gewoon niet omheen: hoe flexibeler jij bent met de reisdata, hoe makkelijker het wordt om een goede deal te scoren. Ben je echter gebonden aan bijvoorbeeld schoolvakanties? Dan kun je nog steeds goede deals vinden, maar zal je iets creatiever moeten zijn. 

Je vindt de beste datum met behulp van Skyscanner. Deze zoekmachine heeft namelijk een optie die niet iedereen kent. Je kunt namelijk met één klik het prijsoverzicht van één maand krijgen. Daardoor hoef je niet talloze zoekopdrachten te doen om de beste prijs te vinden. 

Hier is hoe het werkt: 

  • Ga naar Skyscanner.nl
  • Voer bij vertrek “Nederland” in en bij bestemming “Madeira”
  • Bij datum kies je niet een specifieke datum, maar kies je “de hele maand” of “de goedkoopste maand” als je echt flexibel bent. 
  • Vervolgens druk je op zoeken en krijg je de goedkoopste vliegtickets naar Madeira te zien. 

Een alternatief is de website Kiwi.com. Wij hebben daar gemixte ervaringen mee. Soms werkt het beter dan Skyscanner. Het verschil is echter dat je bij Kiwi.com ook direct kunt boeken. Daardoor zijn de vluchten bij hen soms wat duurder dan wanneer je dezelfde vlucht op Skyscanner zou vinden. 

Weet dat niet alle vluchtopties gevonden worden in zoekmachines

Als je de bovengenoemde zoekmachines gebruikt, zal je de rechtstreekse opties van Transavia wel vinden. Maar lang niet alle goedkope vliegtickets naar Madeira worden gevonden door zoekmachines, vooral vluchten van pakketaanbieders niet. Zo vliegen Tui en Corendon beiden rechtstreeks naar Madeira en deze vluchten kun je ook boeken als je geen pakketreis afneemt. Deze vluchten komen echter niet altijd in het overzicht van Skyscanner terwijl het wel een goede deal kan zijn. 

Madeira combineren met het vaste land van Portugal? Dat kan goedkoper uitpakken!

Zeker als je in de meivakantie of het hoogseizoen naar Madeira gaat (juni t/m augustus) kan een vliegticket naar Madeira. Met een beetje pech betaal je dan zo’n €400-€600 voor een retourtje. Je kunt een flink besparen door niet rechtstreeks naar Madeira te vliegen, maar eerst naar het vaste land van Portugal. 

Je moet dan zelf een paar losse vluchten boeken en we zouden deze optie eigenlijk alleen aanraden als je bijvoorbeeld ook een paar nachtjes in Lissabon en/of Porto wil doorbrengen. Wanneer je namelijk losse vluchten boekt, is de luchtvaartmaatschappij bij vertraging niet aansprakelijk voor het feit dat jij je aansluitende vlucht mist. Je zal in dat geval zelf een nieuwe vlucht moeten boeken en dat kan last-minute erg duur en vervelend zijn. 

Maar wat zijn dan de opties als je Madeira wil combineren met het vasteland van Portugal?

Zo kun je bijvoorbeeld in juli 2022 voor €212 (excl. bagage) de volgende route vliegen:

Eindhoven → Lissabon → Madeira → Porto → Eindhoven

Je pakt dan tijdens je reis twee toffe steden mee én het prachtige Madeira. Best leuk als je het ons vraagt. Dit kan natuurlijk alleen als je genoeg tijd hebt, anders kun je beter gaan voor één bestemming. 

Een nadeel van deze methode is wel dat er redelijk veel kosten bijkomen op het moment dat je veel bagage hebt. De bovenstaande vluchten zijn zo goedkoop omdat ze veelal worden uitgevoerd door budgetmaatschappijen. Die staan er natuurlijk om bekend dat ze flink geld vragen voor ruimbaggage. Soms is dat zelfs duurder dan het ticket zelf! Daarnaast heb je met bovenstaande voorbeeld ook dat je vaker van en naar de luchthaven moet reizen en dat is natuurlijk ook niet gratis. 

Per saldo is zo’n vlucht met meerdere stops misschien wel even duur als een retourtje Madeira, maar je ziet wel meer. De vraag is alleen: zijn Porto en Lissabon ook bestemmingen die je graag wil zien? 

Pakketreizen vs alles zelf boeken 

Een andere optie om goedkoop te vliegen naar Madeira is door een pakketreis te boeken. Dat kan bijvoorbeeld bij Tui of Corendon. Het kan stukken goedkoper uitpakken, maar uiteraard moet je wel een eerlijke vergelijking maken. Om makkelijk een vergelijking te maken kun je het beste eerst pakketreizen zoeken en deze prijs dan vergelijken met een alternatief waarbij je alles zelf boekt. 

Als wij dat even snel doen voor een denkbeeldige reis in september 2022 voor twee volwassenen komen we tot de volgende vergelijking.

De goedkoopste optie kost €491 per persoon voor een reis van 7 dagen / 6 nachten, exclusief boekingskosten. Tel je de boekingskosten erbij op dan kom je op een totaalprijs van €1022 voor twee personen.

Zetten we daar een eigen zoektocht tegenover op ongeveer dezelfde dagen dan komen we op het volgende voor twee personen: 

Kortom, zouden we dezelfde reis los boeken dan betalen we dus €1420 in totaal. Zo’n €400 meer! Daarbij moeten we ook opmerken dat er bij de reis van Tui nog een transfer van en naar de luchthaven bij zit. Dat scheelt dus ook weer.

In het bovenstaande voorbeeld komt dat wel vooral omdat de vluchten zo duur zijn op die data. Er zijn namelijk ook data waarop een retourtje naar Madeira nog geen €150 p.p. kost. Maar goed, altijd de moeite waard dus om te kijken!

Last-minute naar Madeira? Dat kan maar hoeft niet voordelig te zijn. 

Denk je er over na om last-minute goedkope vliegtickets naar Madeira te scoren? Last-minutes hebben het imago heel goedkoop te zijn, maar dat valt eigenlijk best tegen. De gedachte is dat hotels en vliegtuigen leeg blijven als niemand boekt en dat daarom de prijzen nog even last-minute naar beneden worden gegooid. 

Maar last-minutes hoeven helemaal niet goedkoper te zijn. Natuurlijk, soms zitten er goede deals tussen. Maar het is wat ons betreft beter om op tijd te boeken, zodat je meer keuze hebt uit fijne hotels en gunstige vluchten. 

Besparen op baggage

De laatste tip is niet onbelangrijk. Veel van de goedkope vliegtickets naar Madeira, zijn nog zonder bagage. Dat betekent dus dat er nog wel een paar tientjes bijkomen als je veel bagage moet inchecken. 

Je kunt de bagagekosten op twee manieren omzeilen. Allereerst zou je een pakketreis kunnen boeken, daar zit soms ingecheckte bagage bij (niet altijd, dus check het even). Ten tweede zou je kunnen kijken of je aan een klein reiskoffertje genoeg hebt. Het klimaat op Madeira is mild, dus echt zware dikke kleding hoef je niet mee te nemen. Mocht het niet passen kun je ook overwegen om de kleding die de meeste ruimte inneemt (jas, wandelschoenen) aan te doen tijdens het vliegen. Dat scheelt per saldo weer zodat je wellicht binnen de gewichtslimieten kunt blijven. 

Alle leuke plekjes van Madeira, rechtstreeks in je broekzak?

Vraag nu gratis onze handige kaart aan en ontdek meer dan 50 bezienswaardigheden, uitzichtpunten en andere leuke plekjes zodat je tijdens je reis makkelijk én offline kunt navigeren naar alle highlights.

Dat waren onze 6 tips om goedkope vliegtickets naar Madeira te vinden. Benieuwd naar nog meer tips voor Madeira? Hier lees je ze allemaal!