• Menu
  • Menu

Australië Is Awesome en Deze 19 Redenen Vertellen Je Waarom

Wil jij binnen 24 uur gratis jouw persoonlijke reisplan voor Australië?

 Ja, dat wil ik!

Voor veel mensen is een reis naar Australië een lang gekoesterde droom die nooit uitkomt.

Je moet 24 uur of langer in een vliegtuig zitten, het kost klauwen met geld en alles wat er leeft is in potentie dodelijk. Bovendien waar haal je de tijd vandaan om zo’n immens land te zien?

Toch zijn er elk jaar ook duizenden reizigers die de sprong wél wagen en voet aan land zetten in dit bijzondere en diverse continent. Sommigen komen voor een paar weken, anderen gaan er nooit meer weg en dat snappen we.

Australië is namelijk awesome en deze 19 redenen vertellen je waarom.

1. Je Vindt Er Ongerepte Kustlijnen En Heerlijke Stranden

De kustlijn van Australië beslaat meer dan 47.000 kilometer en heeft meer dan 10.000(!) verschillende stranden. Het zal je niet verbazen dat hier een aantal paradijselijke pareltjes tussen zitten.
Untitled design (9)

 

Psst.. Mocht je van plan zijn om in Australië elke dag één strand te bezoeken dan heb je ze over 27 jaar allemaal gezien. Succes!

2. Je Hebt Er Fantastische Bergen En Wandelmogelijkheden

Hoewel Australië voor het grootste gedeelte zo plat is als een pannenkoek, zijn er ook heel veel gebieden die smeken om een heerlijke hike in de buitenlucht.

Uiteraard heb je de populaire Blue mountains en Grampians, maar wat dacht je van de overland track in Tasmanië, Flinder’s Ranges ten noorden van Adelaide of Bluff Knoll ten zuiden van Perth?

Allemaal. Heel. Erg. Lekker.

Untitled design (10)

 

3. Je Kunt Echt Naar De Middle Of Nowhere.

Australië is het droogste bewoonde continent ter wereld en dit is nergens duidelijker dan in the Red Centre. Het is er droog, uitgestrekt en je bent vaak letterlijk in the middle of nowhere.

Je geniet er van prachtige rotsformaties, uitgedroogde canyons, schitterende zonsondergangen en een sterrenhemel waarbij je met het blote oog de hele melkweg kunt zien.

Untitled design (11)

4. Je Kunt Chillen In Eeuwenoude Regenwouden

Een regenwoud op het droogste bewoonde continent ter wereld… dat klinkt niet echt logisch.

Het is toch echt zo. De regenwouden die je in Australië vindt zijn de oudste levende regenwouden ter wereld en vormen één van de meest diverse ecosystemen op aarde.

Een trip naar Cape Tribulation zou daarom ook zeker op je bucketlist moeten staan. Je vindt hier bomen die meer dan 2000 jaar oud zijn, heel veel groen en als je geluk hebt een Cassowary.

Een Casso-what? Keep reading.

Untitled design (12)

 

5. Je Waant Je In Een Aards Paradijs Op De Eilanden

Australië heeft niet alleen een awesome mainland, maar ook een aantal zeer interessante en prachtige eilandjes.

Zo is Fraser Island, het grootste zandeiland ter wereld, één van de hoogtepunten aan de oostkust. Maar natuurlijk is er ook Kangaroo Island, Philip Island, Rottnest Island, Hamilton Island en heel veel meer mooie plekjes.

Untitled design (17)

6. Je Beseft: Life Is A Beach

Australië heeft niet alleen een schitterende kustlijn, de mensen doen er ook wat mee. De locals zijn namelijk dol op vissen, surfen, zwemmen, zeilen, picnicken, drinken, dansen en wandelen op – je raadt het al – prachtige stranden. Doe je mee?
Untitled design (18)

7. Je Beleeft Elke Dag Wat Nieuws In De Iconische Steden

Behalve al het natuurlijk schoon is er in Australië ook heel wat man-made awesomness te vinden. We hebben het hier natuurlijk over de grote steden in Australië: Sydney, Melbourne, Brisbane en ook Perth is meer dan de moeite waard.

Elke stad heeft weer z’n unieke vibe, attracties en charmes. Wees dus ook niet verbaasd als je per ongeluk ergens langer blijft hangen dan je vooraf had gedacht.

Leestip: Zo geniet je optimaal van Melbourne

8. Je Wordt Helemaal Zen In Heerlijke Dorpjes.

Vraag iemand die al eens in Australië is geweest en diegene zal je vertellen dat er één plekje was waar diegene zich écht thuis voelde.

Voor mij is dit Yamba, voor anderen is het Byron Bay. Weer anderen kiezen voor Agnes Water, Port Stephens, Town of 1770, Noosa of Margaret River.

Genoeg keuze met één gemeenschappelijke deler: het is er laidback, ontspannen en je zal er nooit meer weg willen.

9. Je Ziet Dieren Die Je Nergens Ter Wereld Vindt

Ok, terug naar de natural beauties. Dit keer de dieren. Australië heeft er een aantal die je alleen in Australië in het wild kunt zien. Oftewel, als je deze dieren in het wild wilt zien, moét je wel naar Australië gaan.

Laten we hieronder eens kijken naar de hall of fame van Australische dieren

Untitled design (21)

11. Je ontmoet Hilarische Locals

Australiërs zijn laidback, aardig, open, grappig, recht voor z’n raap en houden in een non-chauvinistische manier van hun land en het outdoor leven. Ook altijd wel in voor een praatje.

De Ultieme Reisgids voor Backpacken in Australië

Ben je nu helemaal enthousiast geworden over backpacken in Australië? Dan kunnen we ons zo voorstellen dat je meer wilt weten. Wat moet je allemaal regelen voor vertrek? Welke routes zijn leuk? En hoe kom je aan goedkope vliegtickets?

Op Backpackcentrale.nl vind je al een hoop informatie, maar omdat we zo van backpacken in Australië houden hebben we ook een Ultieme Gids voor Backpacken in Australië geschreven. Het is een document van meer dan 282 pagina’s die je gratis kunt downloaden. Gewoon, because we love you. Ofzo.

12. Jouw Definitie Van De Engelse Taal Zal Compleet Veranderen

Wat is Australisch toch een heerlijk accent. De vele afkortingen zoals ‘brekky’ voor breakfast, de onnodige verlengingen als traino voor train, het losse gebruik van ‘how ya going’ en ‘mate’ plus het feit dat elk statement wordt beëindigd met ay [eey] als in ’that wave was sick ay.’

Ja, misschien zouden we Australisch de wereldtaal moeten maken en Engels maar beschouwen als een accent dat alleen gesproken wordt door saaie mensen die de hele dag in de regen rondlopen.

13. Je Overleeft Allerlei Angstaanjagende Dingen

Soms moet je gewoon dingen doen waar je een beetje bang van wordt. Gewoon zodat je weet dat je nog blij bent met je leven en nog lang niet dood wilt.

Wat dacht je van Skydiven over het Great Barier Reef? Cagediving met great whites in Port Lincoln? Of zwemmen met krokodillen in Darwin? Sandboarden in lanceling of bungeejumpen in Cairns?

SAM_5016

14. Je Kan Er Heerlijk (Leren) Surfen

Australië mag trots zijn op sommige van de beste surfspots ter wereld voor zowel beginners als professionals. Dus wat zeg je er van? Gnarly toch?
Surfleraren

15. Je Kan Er Heel Goed Dronken Worden

Het maakt niet uit of je meer geniet van een rustig drankje op z’n tijd of jezelf gewoon ordinair lam wilt zuipen, Australië heeft een oplossing voor je.

Kies voor een heerlijke lokale wijn of kies – als bier meer je ding is – eens een lekker speciaal biertje uit één van de kleine brouwerijen.

Is je geld op? Heb je geen zin om veel geld uit te geven? Wil je gewoon snel dronken worden? Of drink je liever uit een zak dan uit een glas of fles?

WHATEVER THE QUESTION MAY BE

 

16. Je Kan Elke Dag BBQ-en

Het is één van de universele wetten in de scheikunde dat alles dat op een bbq bereid is, veranderd in goud voor je mond. En man, kunnen de ozzies bbq’en. Je hoeft dan ook nooit ver te lopen om een openbare BBQ te vinden.

17. Je Kunt Er Geld Verdienen

Als je jonger dan 31 jaar bent, vraag dan een working holiday visum aan voor Australië. Het minimumloon ligt er een stuk hoger dan in Nederland en met een verscheidenheid aan baantjes kun je sparen voor het vervolg van je reis.

Boerderijwerk Australië

18. Je Zal Veel Makkelijker Een Bedpartner Vinden

Dit is natuurlijk niet zomaar een losse claim, maar gefundeerd op wetenschappelijk onderzoek. In deze afstudeerscriptie geschreven aan de Universiteit Twente valt te lezen:

WHATEVER THE QUESTION MAY BE (1)

Just saying.

19. Je Maakt Er Dikke Vette Roadtrips

A roadtrip sums it all up. 

Met één woord is eigenlijk al het bovenstaande samengevat. Roadtrips in Australië zijn awesome en in 3 stappen te organiseren.

Huur, koop of leen een voertuig. Verzamel wat toffe mensen. Have the best time.

DSC08356

De Ultieme Reisgids voor Backpacken in Australië

Ben je nu helemaal enthousiast geworden over backpacken in Australië? Dan kunnen we ons zo voorstellen dat je meer wilt weten. Wat moet je allemaal regelen voor vertrek? Welke routes zijn leuk? En hoe kom je aan goedkope vliegtickets?

Op Backpackcentrale.nl vind je al een hoop informatie, maar omdat we zo van backpacken in Australië houden hebben we ook een Ultieme Gids voor Backpacken in Australië geschreven. Het is een document van meer dan 282 pagina’s die je gratis kunt downloaden. Gewoon, because we love you. Ofzo.

Wil jij binnen 24 uur gratis jouw persoonlijke reisplan voor Australië?

 Ja, dat wil ik!