• Menu
  • Menu

Yamba: surf & and play in het meest relaxte plekje van de oostkust

Wil jij binnen 24 uur gratis jouw persoonlijke reisplan voor Australië?

 Ja, dat wil ik!

Yamba is een plek waar niet héél veel backpackers van hebben gehoord. Dat is ook helemaal niet erg, want Yamba is nog steeds één van de best bewaarde geheimen aan de oostkust van Australië.

Toch is het gek, want op surfen en buitenspelen na is er niet eens zo heel veel te doen in Yamba. Dus wat is er dan zo leuk aan dit dorpje? En waarom is bijna iedereen die er geweest is er dol enthousiast over?

Glad you asked.

Dit idyllische plaatsje op zo’n 10 uur rijden van Sydney is wat Byron Bay ooit was: laid-back, beeldschoon en een paradijs voor surfers. Je kunt hier zorgeloos op je blote voeten rondlopen, je vindt er het leukste hostel van Australië en het is één van de goedkoopste plekken om te leren surfen.

Benieuwd naar wat er allemaal te beleven is in Yamba? In dit artikel delen we 8 redenen waarom Yamba niet mag ontbreken op jouw trip langs de oostkust.

Sunset over the river Yamba

1. Het leukste hostel van Australië

Het enige hostel in Yamba en met name de broers Shane en Justin zorgen ervoor dat je nooit meer weg wilt. Het hostel heeft een heerlijk dakterrasen ligt op loopafstand van het strand en een fijn bakkerijtje. Verder worden er regelmatig bbq’s, pokertournooitjes en spelletjesavonden georganiseerd.

2. Goedkope surflessen

Het YHA hostel organiseert dagelijks goedkope surflessen. Als je al wat beter kunt surfen, kun je ook voordelig een board huren. Het strand is op loopafstand, of je kunt meeliften met het busje van het hostel. Vergeet dus de dure lessen in Byron Bay of Sydney en kom naar Yamba om te leren surfen.

3. Shane’s Tour around Yamba

Shane’s tour door Yamba is één van de beste en best-value tours van Australië. Tijdens de tour spring je van 7-10 meter hoge rotsen, voer je rivierpiranhas en soms gaat Shane met zijn bezoekers op slangenjacht. Ja echt, Shane is gek. Of misschien beter gezegd, prettig gestoord.

4. Toffe zeilcruise

Rondom Yamba heb je ook fantastische wateren waar regelmatig dolfijnen zwemmen. Als je meegaat op een zeiltocht, die ook regelmatig door het hostel wordt georganiseerd, ga je aan boord van een catamaran op zoek naar deze bijzondere dieren. Ook als je uiteindelijk geen dolfijnen spot is de zeiltour de moeite waard. Je kunt op het dek namelijk heerlijk biertjes drinken, het water in duiken en achter de boot in het water hangen.

Yamba boot tour

5. Heerlijke stranden

Rondom Yamba vind je fantastische stranden waar je heerlijk kunt uitwaaien of zonnen. Ook een mooie wandeling langs de kust zal je niet teleurstellen. De mooiste stranden zijn Angourie Beach en Turners Beach.

Yamba strand

6. Er lopen kangoeroes op de Golfbaan

Kangoeroes zijn altijd leuk om te spotten en in Yamba lopen ze gewoon over de golfbaan. Je mag ook over deze golfbaan lopen zonder een balletje te slaan. Een ideale plek om vlak voor zonsondergang, als de kangoeroes actief worden, een rondje te wandelen.

7. Fijne sunsets langs de rivier

Na een dag surfen, chillen of rondtoeren, wil je de dag natuurlijk goed afsluiten. Wat is er dan beter dan een fijne wandeling langs de rivier terwijl de zon ondergaat. Je deelt het fijne moment met wat dobberende pelikanen en met een beetje geluk komt er nog een dolfijn langs zwemmen. Een fantastische afsluiting van de dag.

8. Drankje doen, kan gewoon.

Nog niet helemaal klaar met de dag? In Yamba kun je prima drankjes doen. Bijvoorbeeld in het café dat onder het YHA hostel zit. Regelmatig komen hier ook locals langs op spelletjesavonden. Daarnaast vind je in Yamba ook een aantal andere bars waar je het wat later kunt maken.

Hoe kom je in Yamba?

Yamba ligt op ongeveer 10 uur rijden ten noorden van Sydney. De Greyhound bus stopt midden in het dorp, praktisch voor het YHA hostel. Reis je juist in zuidelijk richting? Dan is het ongeveer 2 uur met de bus vanaf Byron Bay.

Beste hostel in Yamba

Het is wel een klein beetje te voorspellen, maar…

We Think You’ll YHA Backpacker Beach Resort 

Er is maar één hostel in Yamba en na de lofzang eerder in dit artikel lijkt het ons duidelijk waar je moet blijven: het YHA Backpacker Beach Resort. Niet alleen het beste hostel in Yamba, maar één van de betere in heel Australië. Wel even van te voren reserveren!

Bekijk prijs op Hostelworld Bekijk prijs op Booking.com

Wil jij binnen 24 uur gratis jouw persoonlijke reisplan voor Australië?

 Ja, dat wil ik!