• Menu
  • Menu

Dit zijn onze ultieme tips voor het elegante Noosa

Wil jij binnen 24 uur gratis jouw persoonlijke reisplan voor Australië?

 Ja, dat wil ik!

Noosa is een juweeltje aan de oostkust van Australië en een favoriet voor backpackers die houden van rust, natuur en chille vibes. Het is namelijk de ideale plek voor mooie strandwandelingen, prachtige uitkijkpunten en toffe kajaktours. Daarnaast kun je hier jouw surfskills verder perfectioneren op de fijne beginnersgolven.

Om alle hoogtepunten van Noosa te zien en beleven heb je aan drie nachtjes wel genoeg, maar veel mensen die backpacken in Australië plakken er nog een dagje aan vast omdat ze het er zo fijn vinden.

Benieuwd naar wat te doen in Noosa? In deze gids ontdek je al onze highlights, tips en het leukste hostel.

Wat te doen in Noosa?

Maak een spectaculaire wandeling langs Noosa Heads Coastal Track

Begin je verblijf  met een prachtige wandeling langs de Noosa Heads Coastal Track, een makkelijke wandeling met spectaculaire views over de kust. Deze wandeling van +/- 5 km duurt ongeveer 3 uur aangezien je ook veel foto-stops zal willen maken.

De meeste backpackers starten hun track bij de rotsformatie Hells Gate en lopen via de kust terug naar het centrum van het dorpje. Onderweg heb je de kans om dolfijnen en koala’s te spotten. In de maanden juni t/m november kun je met een beetje geluk vanaf het land zelfs walvissen zien zwemmen!

Bekijk de omgeving vanaf de Laguna Lookout

Een andere spectaculaire view, iets dichter bij het centrum van Noosa is de Laguna Lookout. Op ongeveer een half uurtje van de populaire Hastings Street, vind je hier de ultieme panoramische view over het dorp en de binnenlanden. Ook tijdens zonsondergang is dit een prachtige plek omdat je de zon langzaam achter de horizon ziet verdwijnen.

Noosa Laguna

Surfen in Noosa?

Als je lekker wilt surfen dan is the main beach een prima plek daarvoor. Fijne golven die rustig binnenkomen maken het ook voor beginners aantrekkelijk om te leren surfen.

Wandel over Hastings street

Hastings Street is de straat voor de sophisticated. Je vindt hier talloze boetiekjes, leuke cafés en goede restaurants. Misschien niet echt weggelegd voor een backpackersbudget, maar de fijne vibes zijn gratis.

Tip: Ga jij backpacken in Australië en wil je alle toffe plekjes weten? Download dan gratis onze ultieme reisgids voor Backpacken in Australië

Kajakken op de Noosa Everglades

Net buiten Noosa vind je de Everglades, een prachtig natuurgebied met stille wateren waar de witte wolken en blauwe hemel in reflecteren. Kajakken op de Noosa Everglades is een rustgevende ervaring die vergezeld wordt door fluitende vogels, groene bossen en prachtige uitzichten. Tijdens een dagtour kun je over deze prachtige wateren kajakken en spot je allerlei uniek wildlife. Verder krijg je geheel in Ozzie-style een BBQ en bezoek je onderweg nog wat mooie plekken.

Benieuwd naar deze dagtour? Neem contact op met Dutchies Travel en gebruik de kortingscode “BACKPACKCENTRALE”

Maak een uitstapje naar de Steve Irwin Zoo

Iedereen in Australië kent Steve Irwin, de enthousiaste krokodillenvanger die zeer ongelukkig door een stingray in z’n hart werd gestoken en helaas overleed. Toch wordt zijn legacy voortgezet in de Australia Zoo, de dierentuin waarvan Steve Irwin de eigenaar was. In dit park zijn zo’n beetje alle Australische dieren te vinden. Je ziet er kangoeroes, krokodillen, emu’s, slangen, koala’s en dingo’s. Al met al een leuke dagtrip!

Steve Irwin Zoo

Cafés en bars in Noosa

Vermoeid na een dagje surfen of gewoon toe aan je dagelijkse dosis koffie? Noosa heeft talloze cafeetjes – ze zijn niet goedkoop – maar als je het verdiend hebt dan maakt de prijs ook niet meer uit. Fox and Hound Espresso maakt met hun waanzinnige latte-art in ieder geval de mooiste koffie. The Drop is ook een fijn plekje voor lunch of een goede kop koffie.

Zin in een party? De KB-bar is dé bar voor backpackers in Noosa. Met redelijk geprijsd en typisch kroegvoer zoals burgers, patat en pasta kun je hier eerst een goede bodem leggen want shotjes op een lege maag… dat doet niemand toch?

Beste hostel in Noosa

Noosa heeft niet superveel keuze aan hostels, maar dat is helemaal niet erg. Er is één hostel wat er wat ons betreft ver bovenuit steekt. Dus…

We Think You’ll Noosa Flashpackers

Noosa Flashpackers heeft gratis wifi, gratis ontbijt, gratis surfboard, bbq’s en veel gratis activiteiten. Tel de fijne sfeer daarbij op en je hebt gewoon een uitstekend hostel.

Bekijk prijs op Hostelworld Bekijk prijs op Booking.com

Wil jij binnen 24 uur gratis jouw persoonlijke reisplan voor Australië?

 Ja, dat wil ik!