• Menu

5 redenen waarom Phillip Island eigenlijk best leuk is

Phillip Island is een klein schiereiland op ongeveer twee uur rijden van Melbourne. Het was een plek waar ik eigenlijk nooit zo nodig naar toe hoefde.

De grootste trekpleister is namelijk de Pinguïnparade, waarbij ‘s avonds honderden pinguïns het strand op komen marcheren na een lange dag op zee.

Hartstikke schattig natuurlijk dat gewaggel, maar ondanks alle imago-campagnes zoals March of the Pinguïns en Happy feet, blijven pinguïns gewoon hele saaie dieren.

Het boeide me dus niet zoveel als ik niet naar Phillip Island zou gaan. De redenering was: Ik hoef die pinguïns niet zo nodig te zien dus hoef ik ook niet naar Phillip Island.

Gelukkig wist een reisgenootje me te overtuigen dat er nog veel meer (en leukere) dingen te doen zijn dan staren naar pinguïns.

En nu is het dus mijn beurt om jou te overtuigen met deze vijf redenen.

1. Je hebt er kustlijnen die minstens zo mooi zijn als de Great Ocean Road

Misschien zelfs mooier en sowieso minder druk.

Panorama
Cape Woolamai

2. Je kunt er mooie wandelingen maken

Er zijn hele korte wandelingen zoals bij de Nobbies, de plek waar je ook een gigantische zeehondenkolonie kunt zien. Als je een wat langere wandeling wilt maken dan kun je de Cape Woolamai wandeling van ongeveer 3-4 uur doen.

Lekker toch zo langs de kust?
Lekker toch zo langs de kust?

3. Je kunt er Pelikanen voeren

Technisch gezien niet helemaal op Phillip Island, maar een kleine wandeling over de brug brengt je naar San Remo waar dagelijks rond een uur of 12 de Pelikanen worden gevoerd.

En deze beesten zijn toch veel leuker dan Pinguïns
En deze beesten zijn toch veel leuker dan Pinguïns

4. Je kunt hier heel fijn surfen

Er zijn verschillende breaks voor zowel beginners als gevorderden. Vraag maar bij het YHA hostel aan ‘het begin’ van het eiland.

Surf

En als je niet zo goed kunt surfen dan kun je altijd nog doen alsof…

surfen

5. Je kunt met gemak het hele eiland over fietsen

Phillip Island is klein. De afstand van oost naar west is namelijk nog geen 25 kilometer. Dat betekent dus dat je hier prima fietsjes kunt huren om de boel lekker te verkennen terwijl de wallabies je stiekem vanuit het gras bespieden.

Bike

Van plan om naar Phillip Island te gaan?

  • Verblijf in het YHA Hostel in New Haven. Een van de schoonste hostels waar ik ooit geslapen heb met een staf die je ook heel goed kan vertellen wat er allemaal te doen is.
  • Heb je geen eigen vervoer? Dan kun je met de V-line bus vanaf Melbourne naar Phillip Island.
  • Als je niet wilt fietsen op het eiland dan kan het lonen om een auto te huren. Het openbaar vervoer op het eiland is namelijk niet heel goed.
  • Wil je de Pinguïns wel bezoeken? Boek dan geen dure tour. Je kunt op het eiland zelf voor ongeveer 25 dollar tickets kopen voor de parade. Wanneer je ook het Koala Reservation Centre en de Cultural Heritage Farm wilt bezoeken is de 3 park pass een goede optie.
  • Een andere optie is om naar de Nobbies te gaan. Daar kun je namelijk ook pinguïns zien, al zitten die dan vaak wel in hun nest.

De Ultieme Reisgids voor Backpacken in Australië

Ben je nu helemaal enthousiast geworden over backpacken in Australië? Dan kunnen we ons zo voorstellen dat je meer wilt weten. Wat moet je allemaal regelen voor vertrek? Welke routes zijn leuk? En hoe kom je aan goedkope vliegtickets?

Op Backpackcentrale.nl vind je al een hoop informatie, maar omdat we zo van backpacken in Australië houden hebben we ook een Ultieme Gids voor Backpacken in Australië geschreven. Het is een document van meer dan 282 pagina’s die je gratis kunt downloaden. Gewoon, because we love you. Ofzo.