• Menu

5 redenen waarom Phillip Island eigenlijk best leuk is

Wil jij binnen 24 uur gratis jouw persoonlijke reisplan voor Australië?

 Ja, dat wil ik!

Phillip Island is een klein schiereiland op ongeveer twee uur rijden van Melbourne. Het is zo'n plek waar de één heel graag naartoe wil en de andere helemaal niet. De grootste trekpleister is namelijk een Pinguïnparade, waarbij ‘s avonds honderden pinguïns het strand op komen marcheren na een lange dag op zee.

Hartstikke schattig natuurlijk dat gewaggel, maar ondanks alle imago-campagnes zoals March of the Pinguïns en Happy feet, blijven pinguïns gewoon hele saaie dieren. Althans, dat zeggen de reizigers die niet gaan. Hun redenering is dan ook: Ik hoef die pinguïns niet zo nodig te zien dus hoef ik ook niet naar Phillip Island.

Maar dan zien je één belangrijk dingetje over het hoofd. Op Phillip Island zijn namelijk veel meer (en leukere) dingen te doen dan staren naar pinguïns. Daarom vinden wij eigenlijk dat je wél naar Phillip Island moet gaan en om je te overtuigen delen wij 5 redenen waarom Phillip Island fantastisch is.

1. Je hebt er kustlijnen die minstens zo mooi zijn als de Great Ocean Road

Misschien zelfs mooier en sowieso minder druk.

Panorama
Cape Woolamai

2. Je kunt er mooie wandelingen maken

Er zijn hele korte wandelingen zoals bij de Nobbies, de plek waar je ook een gigantische zeehondenkolonie kunt zien. Als je een wat langere wandeling wilt maken dan kun je de Cape Woolamai wandeling van ongeveer 3-4 uur doen.

Lekker toch zo langs de kust?
Lekker toch zo langs de kust?

3. Je kunt er Pelikanen voeren

Technisch gezien niet helemaal op Phillip Island, maar een kleine wandeling over de brug brengt je naar San Remo waar dagelijks rond een uur of 12 de Pelikanen worden gevoerd.

En deze beesten zijn toch veel leuker dan Pinguïns
En deze beesten zijn toch veel leuker dan Pinguïns

4. Je kunt hier heel fijn surfen

Er zijn verschillende breaks voor zowel beginners als gevorderden. Vraag maar bij het YHA hostel aan ‘het begin’ van het eiland.

Surf

En als je niet zo goed kunt surfen dan kun je altijd nog doen alsof…

surfen

5. Je kunt met gemak het hele eiland over fietsen

Phillip Island is klein. De afstand van oost naar west is namelijk nog geen 25 kilometer. Dat betekent dus dat je hier prima fietsjes kunt huren om de boel lekker te verkennen terwijl de wallabies je stiekem vanuit het gras bespieden.

Bike

Van plan om naar Phillip Island te gaan?

  • Verblijf in het YHA Hostel in New Haven. Een van de schoonste hostels waar ik ooit geslapen heb met een staf die je ook heel goed kan vertellen wat er allemaal te doen is.
  • Heb je geen eigen vervoer? Dan kun je met de V-line bus vanaf Melbourne naar Phillip Island.
  • Als je niet wilt fietsen op het eiland dan kan het lonen om een auto te huren. Het openbaar vervoer op het eiland is namelijk niet heel goed.
  • Wil je de Pinguïns wel bezoeken? Boek dan geen dure tour. Je kunt op het eiland zelf voor ongeveer 25 dollar tickets kopen voor de parade. Wanneer je ook het Koala Reservation Centre en de Cultural Heritage Farm wilt bezoeken is de 3 park pass een goede optie.
  • Een andere optie is om naar de Nobbies te gaan. Daar kun je namelijk ook pinguïns zien, al zitten die dan vaak wel in hun nest.

De Ultieme Reisgids voor Backpacken in Australië

Ben je nu helemaal enthousiast geworden over backpacken in Australië? Dan kunnen we ons zo voorstellen dat je meer wilt weten. Wat moet je allemaal regelen voor vertrek? Welke routes zijn leuk? En hoe kom je aan goedkope vliegtickets?

Op Backpackcentrale.nl vind je al een hoop informatie, maar omdat we zo van backpacken in Australië houden hebben we ook een Ultieme Gids voor Backpacken in Australië geschreven. Het is een document van meer dan 282 pagina's die je gratis kunt downloaden. Gewoon, because we love you. Ofzo.

Wil jij binnen 24 uur gratis jouw persoonlijke reisplan voor Australië?

 Ja, dat wil ik!

Reis aan het voorbereiden? Dit zijn onze tips!

Je kunt veel tijd en geld besparen door in de voorbereiding op je reis slimme keuzes te maken. Hieronder geven wij je een aantal van onze favoriete tips om beter voorbereid op reis te gaan en geld en tijd te besparen.

Vraag een WISE Borderless Card aan 

Wil je niet teveel betalen als je betaalt of geld opneemt in het buitenland? Met een Wise Borderless account krijg je de beste wisselkoers. Scheelt zo een paar tientjes per reis!

Koop je reisspullen bij Decathlon 

Voor elke reis maken wij een (virtueel) tripje naar de Decathlon om reisspullen te kopen. Ze hebben praktisch alles, het is goedkoper dan bij de big brands en de kwaliteit is top!

 

JoHo Advies & Donateurskorting

JoHo helpt met persoonlijk advies over reisverzekeringen en geeft hun donateurs tot 30% korting op backpacks en andere reisbenodigdheden.

Zorg dat je goed verzekerd op pad gaat

Om je te helpen bij je keuze hebben we de handige verzekeringswijzer gemaakt, maar in het kort kunnen we je het volgende zeggen:

Nog meer aanraders voor jouw reis

Skyscanner
Vind hier de goedkoopste vliegtickets

Booking.com
Beste aanbod van hotels en hostels wereldwijd

Hostelworld
Veel hostels en soms goedkoper dan booking.com

Sunny Cars 
Auto huur zonder eigen risico en gedoe. Gewoon heel relaxt.

De bovenstaande links zijn affiliatelinks. Dat betekent dat wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine vergoeding krijgen als je iets koopt via de links. Mocht je dat doen, weet dan dat we je heel erg waarderen :-).