• Menu
  • Menu

Een complete mini-gids voor laidback Byron Bay

Wil jij binnen 24 uur gratis jouw persoonlijke reisplan voor Australië?

 Ja, dat wil ik!

Byron Bay is een redelijk groot dorp dat in het teken staat van surfen, strand en party.

Het is vanwege de relaxte hippieachtige sfeer, fijne surfstranden, leuke kroegen en mooie natuur één van de favoriete bestemmingen aan de oostkust van Australië. Injecteer deze omgeving met een paar zakken goon en wat hasj en je snapt waarom veel mensen hier hun trip langs de oostkust van Australië voor eventjes pauzeren in Byron Bay.

Toch draait het in Byron niet alleen maar om party. Je kunt overdag ook genieten van heel veel leuke activiteiten. Zo kun je bijvoorbeeld surflessen nemen of surfboards huren, al is dat goedkoper in Yamba. ’s Avonds kun je mooie zonsondergangen bekijken en als je lekker actief wilt doen, zijn er talloze wandelingen die je kunt maken.

Benieuwd naar hoe je het maximale uit je verblijf in Byron Bay haalt? In deze mini-gids delen we de leukste activiteiten, beste bars en tofste hostels.

Wat te doen in Byron Bay?

Surfen in Byron Bay

Byron Bay is een surfbestemming en ideaal voor als je wilt leren surfen. De lessen zijn zoals gezegd wat duurder dan in Yamba, maar de golven zijn over het algemeen wel goed voor beginners. Wil je geen lessen maar wel een surfboard huren in Byron Bay? Dan vind je in de hoofdstraat genoeg plekjes waar dat kan. Sommige hostels verhuren ook surfboards.

Byron Bay surfen

Kayakken met dolfijnen

Ben je niet zo van het surfen of wil je gewoon even wat anders? Ga dan op een Kajaktour waarbij je bijna 100% garantie hebt om dolfijnen en schildpadden te spotten. Ben je tussen mei en oktober in Byron? Dan heb je zelfs de kans dat er een bultrugwalvis naast je kajak opduikt.

TIP: Boek je tour bij Dutchies Travel en gebruik de kortingscode “BACKPACKCENTRALE” voor extra korting op al jouw tours

Walvissen spotten

Byron Bay was in de jaren ’60 een notoire jachtgrond voor walvisvaarders. De walvissen die hier kwamen om hun buiken te schrobben in de ondiepe wateren, waren relatief makkelijk te vangen. Gelukkig gebeurt dat niet meer en is de walvissenpopulatie langzaam hersteld. Tussen mei en november migreren de walvissen langs de oostkust van Australië en heb je grote kans om ze te spotten. Een bijzondere ervaring die je niet wilt missen.

byron bay walvissen

Wandel de Cape Byron Track

Ook op het land is er van alles te doen in Byron Bay. Een van de beste avondwandelingen is die naar het Cape Byon Lighthouse. Een prachtige witte vuurtoren en tevens het meest oostelijke punt van Australië. Je hebt hier magnifiek uitzicht over de kustlijnen en op de terugweg zie je ook nog lekker de zon achter de horizon verdwijnen. Ook voor vroege vogels is dit een mooie plek, de zonsopgang moet hier fantastisch zijn maar dat was ons iets te vroeg!

 Chill op één van de stranden, of allemaal.

Byron heeft een stuk of negen mooie stranden, de één wat bekender dan de ander. Welke je ook kiest de relaxte vibes van Byron Bay zullen ook op het strand voelbaar zijn.

Tip: Ga jij backpacken in Australië en wil je alle toffe plekjes weten? Download dan gratis onze ultieme reisgids voor Backpacken in Australië

Don’t Go Chasing Waterfalls

Ook in de omgeving van Byron Bay is van alles te beleven. Zeker als je eigen vervoer hebt is het leuk om een trip te maken langs een aantal spectaculaire watervallen. Zo kun je bijvoorbeeld zwemmen bij de Killen Falls. Ook de Minyon Falls zijn een bezoek meer dan waard. Deze diepe waterval kun je makkelijk bekijken vanaf de Minyon Falls lookout of tijdens een wandeling op de 7.5 km lange Minyon Falls Loop. Deze wandeling is echter niet voor mietjes en houdt je zo’n 4 uur bezig.

Maak een dagtrip naar Nimbin

Nimbin is een hippiedorp op ongeveer 1,5 uur rijden van Byron Bay. In dit dorp is hasj, wiet en spacecake makkelijk verkrijgbaar en leven de locals nog volgens de idealen van de hippies die na een festival in de jaren ’60 niet meer weg zijn gegaan. Best leuk, maar als je weinig tijd hebt kun je deze trip best overslaan. Maar als je tijd over hebt is het zeker een leuke dag waarbij je ook nog eens gaat BBQ’en. Daarnaast ga je ook langs bij de bovengenoemde Killen Falls.

TIP: Boek de bovengenoemde tour bij Dutchies Travel en gebruik je kortingscode “BACKPACKCENTRALE” voor extra korting.

Nimbin Australië

De Leukste Cafés & Kroegen in Byron

Byron Bay staat bol van leuke eettentjes die geheel in stijl van de healthy-hippie-vegan-vibe heerlijke gerechtjes serveren. Populaire tentjes zijn het Bay Leaf Café, Naked Treaties, Dip Café en Woods. Genoeg keuze dachten we zo.

Ook als het op party aankomt zit je in Byron Bay wel goed. Veel backpackers hebben al van Cheeky Monkeys gehoord voordat ze überhaupt in Byron Bay zijn geweest. Deze tent is ideaal voor backpackers, want ze serveren eerst goedkope maaltijden en daarna kun je dansen op de tafels en snoeihard zuipen.

Een andere leuke tent voor backpackers en surfers is Woody’s Surf Shack. Een wat meer gechillde vibe en fijne dansvloer maken dit tentje ook een heerlijke plek voor een drankje. Elke woensdag geven ze een surfboard weg, dus koop dan een drankje en doe mee!

Beste hostel in Byron Bay

Als het op hostels aankomt heb je in Byron Bay flink wat keuze. De één richt zich wat meer op een party publiek, terwijl de anderen juist zeer relaxed zijn of een alternatieve vibe hebben. Hieronder in ieder geval onze suggesties voor een leuk hostel in Byron Bay.

We Think You’ll Backpackers Inn on The Beach

Dit hostel heeft een ontspannen sfeer, goedkope surfboards en ligt aan het strand waar je ‘s avonds kampvuurtjes kunt bouwen. Je mag je eigen drank meenemen en er zijn veel gratis activiteiten. Nice toch?

Bekijk prijs op Hostelworld Bekijk prijs op Booking.com

And You’ll also Arts Factory

Dit is nog een andere populaire plek in Byron Bay en heeft naast gewone dorms ook tipi’s waar je in kunt slapen. Daarnaast organiseren ze een sunrise tour naar de vuurtoren, zodat je niet in het donker een heuvel op hoeft te lopen.

Bekijk prijs op Hostelworld Bekijk prijs op Booking.com

 

Wil jij binnen 24 uur gratis jouw persoonlijke reisplan voor Australië?

 Ja, dat wil ik!