• Menu
  • Menu

6x doen op Nusa Lembongan

Nusa Lembongan is één van de drie Nusa Eilanden op zo’n half uurtje varen vanaf Bali. Het zijn heerlijke eilanden waar je van alles kunt doen. Het is minder avontuurlijk dan Nusa Penida, maar wel enorm gezellig en de stranden zijn om bij weg te dromen! Benieuwd? In dit artikel delen we 6 dingen die je niet mag missen op Nusa Lembgonan!

Dream Beach

Dit strand doet zijn naam wel eer aan, want het is een strand om bij weg te dromen. Het leuke aan dit strand is dat ernaast Cafe Pandan is gelegen. Dat (koffie)tentje is weer onderdeel van een hotel, maar het leuke is: ze hebben een inifinitypool! Vanuit het zwembad loer je lekker over de zee. Puur genieten! Vanaf 16:00u mag je gratis gebruik maken van het zwembad. Daarvoor niet, dan moet je wat centen betalen. Of je doet alsof je hotelgast bent, dan kun je voor niks het zwembad in plonzen.

Devil’s Tear

Wanneer je hierheen gaat, is timing van uiterst belang. Ga je wanneer het eb is? Dan is er niet zoveel aan en zie je een rotspartij in het water. Niet zo heel spectaculair. Ga je wanneer het vloed is? Nou wees gewaarschuwd, want het water klapt dan zo hard op de rotsten dat het best een aantal meter in de lucht spuit en dat is echt cool. Ga niet te dicht bij de rand staan, want er zijn wel eens mensen mee het water ingesleurd. Het blijft moeder natuur hè en daar moet je niet mee sollen.

Mushroom Beach

Dit strand is op loopafstand van Devil’s Tear, dus ideaal te combineren. Mushroom strand is wel het minst fijne strand van alle strandjes op Nusa Lembongan. Waarom dan? Omdat vanaf dit strand de boten vertrekken die een dagtripje gaan maken. Wat je hier wel heel goed kan doen is een lekker plekje vinden om een hapje te gaan eten of even een verfrissend drankje te drinken. Aan dit strand zitten genoeg leuke tentjes. Een leuk tentje voor een koffietje is Mushroom Coffee!

Sunset sessies bij Cloudland

Als je al op Bali bent geweest dan weet je dat het ontzettend lastig is om de zon te zien zakken in de zee met slechts een handje vol mensen. Gelukkig is dat hier op Nusa Lembongan wel anders en met name bij Cloudland. Hier draait het om chille vibes en lekkere drankjes. Plof neer in een zitzak en geniet. Gelukkig gaat dan vanzelf als je daar bent!

Jungut Batu Beach

Dit is het grootste en meest uitgestrekte strand van Nusa Lembongan. Er is een groot resort bij gelegen, dus reken niet op een stil privé strandje. Heb je zin om een keer te surfen? Dan is dit de plek. Verder is het strand parallel gelegen aan de hoofdstraat, dus als je zin hebt om lekker te snuffelen in leuke winkeltjes dan kun je deze twee perfect combineren. Honger? Ga lunchen bij Bali Eco Deli. Prachtige initiatieven met betrekking tot het gebruik van plastic en heerlijke bordjes eten.

Sandy Bay

Het laatste strand wat hier wordt genoemd wat echt de moeite waard is om heen te gaan is Sandy Bay. Het is zeg maar het tegenovergestelde van Jungut Batu Beach. Dit strandje is bij het algemene publiek niet zo bekend en daardoor lekker rustig. Heerlijk zacht wit zand, helderblauw water, slechts een paar anderen mensen… een heerlijke plek om een paar uurtjes te vertoeven.

Vervoer naar Nusa Lembongan

Vanaf Nusa Penida (Mushroom Beach) is het een kwartiertje varen. De prijs voor een ticket is 50.000 IDR. Je komt aan bij de welbekende gele brug die Nusa Lembongan en Nusa Ceningan met elkaar verbindt. Vanaf daar regel je een taxi naar je accommodatie. Vanaf Sanur Beach kun je ook met de ferry naar Nusa Lembongan. Dit ticket kost 175.000 IDR.

Slapen op Nusa Lembongan? You’ll Bong Hostel

Als er geen dorms waren zou je zeggen dat dit hostel een lowkey luxe eco-resort was met infinity pools, uitzicht op de fantastische baaien en op loopafstand van het strand. Het is daarnaast een fantastische plek om mensen te ontmoeten, je kunt gratis pannenkoeken bakken in de ochtend én duurzaamheid staat hoog in het vaandel.

Bekijk prijs op Booking.com