• Menu
  • Menu

6 mooiste rijstvelden op Bali die je niet wil missen

Wat zijn de mooiste rijstvelden op Bali? In dit artikel ontdek je de 6 allermooiste rijstvelden én tips om ze op hun mooist te beleven.

Rijstvelden zijn typisch voor het Balinese landschap en als je rondreist over het eiland kom je ze sowieso tegen. Van gelaagde terrassen op glooiende heuvels tot platte rijstvelden met uitzicht op een van de vulkanen, Bali heeft het allemaal.

Hoewel alle rijstvelden op Bali iets moois hebben, zijn er een paar wel écht de moeite waard om voor om te rijden. Welke? Lees snel verder en ontdek de allermooiste rijstvelden op Bali.

Leuke slaapplekken met rijstvelden in de buurt

Zoek je een leuke slaapplek met schitterende rijstvelden in de buurt? Kijk eens naar de volgende accommodaties:

Gobleg & Munduk

De rijstvelden van Gobleg liggen vlakbij het leuke bergdorp Munduk. Het mooie aan deze rijstvelden is dat je in de achtergrond gigantische bergen en groene valleien ziet. Daarnaast komen er weinig andere toeristen. Als je langs de weg stopt om de rijstvelden te bewonderen zal je hoogstens een paar nieuwsgierige locals tegenkomen. Check ook zeker ons artikel over het bergdorp Munduk.

Tegallalang rijstvelden (de populairste)

De Tegallalang rijstterrassen behoren tot de mooiste en meest gefotografeerde van Bali. Deze adembenemende rijstvelden liggen op ongeveer 30 minuten rijden van Ubud. Ze zijn vaste prik tijdens elke dagtrip vanuit Ubud. Om de drukte voor te zijn kun je het beste vroeg gaan, maar ook in de namiddag rond 16:30 uur is het rustig.

Langs de weg zie je talloze restaurants wat het lastig maakt om te bepalen waar je de rijstvelden in kunt lopen. Onze tip? Stop eerst voor een hapje en drankje bij Tis Café, een stijlvol restaurant met prachtig uitzicht op de rijstvelden. Bovendien is het één van de goedkopere restaurants in het rijtje. Vanaf het restaurant loop je rechtstreeks de rijstvelden in en binnen 5 minuten maak je al prachtige foto’s. Wil je verder de rijstvelden inlopen? Geen probleem, je kunt een rondje van ongeveer een uur doen.

Fiji rijstterrassen

Het dorp Lemukih staat vooral bekend als toegangspunt tot de Sekumpul watervallen. Maar wist je dat je er ook sensationele rijstvelden hebt? Navigeer naar Warung Fiji en geniet van het uitzicht over de betoverend groene Fiji rijstterrassen. 

Ga ook zeker een stuk tussen de rijstvelden lopen want het gebied heeft nog veel meer te bieden. Wandel bijvoorbeeld naar de Lemukih natural waterslide. Hier kun je in oude scooterbanden van een natuurlijke wildwaterbaan. Trek daarna door naar een poel waar je van 5 en 7 meter hoge platformen het water in kunt springen. En als je dat gedaan hebt, sluit je je avontuur af met een bezoek aan de schitterende Sekumpul waterval.

Jatiluwih rijstvelden

De rijstterrassen rondom Jatiluwih zijn een absolute must als je op zoek bent naar de mooiste rijstterrassen van Bali. Bij dit stukje UNESCO werelderfgoed zie je rijstvelden zover als je kunt kijken. Het gebied is zo groot dat er meerdere wandelingen zijn variërend van 45 minuten tot 3 uur. Kies één van deze wandelingen voor betoverende uitzichten en sluit af met wat eten bij Gong Restaurant. In de omgeving van Jatiluwih vind je ook nog een prachtige waterval om in te zwemmen en enkele warm water bronnen. Lees daarom ook zeker even onze tips voor Jatiluwih en de omgeving.

Loop in Sidemen tussen de rijstvelden

Sidemen is een plaatsje in het oosten van Bali en wordt ook wel beschreven als het Ubud van 20, 30, 40 jaar geleden. Het leuke aan Sidemen is dat je amper moeite hoeft te doen om geweldige rijstvelden te zien. Vanuit de meeste hotels heb je direct zicht op de rijstvelden en anders hoef je slechts een paar minuutjes te lopen. Een populaire manier om de rijstvelden van Sidemen te ontdekken is met een gids. Deze vertelt je meer over het proces van rijst verbouwen en de lokale gebruiken. Ook een scootertocht door de omgeving brengt je langs onvergetelijke uitkijkpunten.

Rijstvelden in de omgeving van Ubud

Vinden wij echt dat de spectaculairste rijstvelden van Bali in Ubud liggen? Nee, maar we beseffen ook dat veel Bali reizigers tijdens hun reis niet noordelijker komen dan Ubud. Als dat voor jou ook geldt, weet dan dat er in Ubud prachtige rijstvelden liggen. Niet zo spectaculair als de eerder genoemde maar evengoed een bezoekje waard. De twee rijstvelden die we je aanraden zijn de Sari Organic Ricefield walk en de rijstvelden bij de Yeh Pulu tempel.

Verken meer rijstvelden in Bali op de scooter

Op Bali zijn veel meer rijstvelden te vinden dan alleen de bekende en populaire. Je hoeft maar een stukje te gaan rijden met de scooter of privé chauffeur en je komt ze tegen. Hoewel veel van die rijstvelden geen naam hebben, zijn ze wel bijzonder mooi. Trek er daarom lekker op uit en zie wat voor moois je kunt vinden. Check in het specifiek de Tabanan regio of het gebied rondom de watervallen Leke Leke, Nungnung en Aling Aling.

Tips voor een bezoek aan de mooiste rijstvelden van Bali

Lees hieronder nog een aantal tips om optimaal te genieten van je bezoek aan de Bali rijstvelden:

  • De beste tijd om de rijstvelden te bezoeken is vroeg in de ochtend. In het ochtendlicht is het groen van de rijstvelden nog net iets mooier. Daarnaast geldt: hoe vroeger je bent, des te minder andere bezoekers er zijn.
  • In het regenseizoen kun je beter niet in de middag een bezoek brengen aan de rijstvelden. Vaak trekken dan de wolken over en kan er een flinke regenbui vallen. In de ochtend heb je de meeste kans op een droog en zonnig bezoek.
  • Zorg dat je wat kleingeld meeneemt, bij sommige rijstvelden staat een donatiebox. Je kunt de boeren steunen door hier een klein bedrag achter te laten.
  • Je kunt de rijstvelden prima bezoeken op slippers, maar na een flinke regenbui kan het wel modderig worden. Een paar goede sneakers die vies mogen worden, kan dan zeker geen kwaad.

Ontdek Bali als nooit tevoren!

Krijg onze Bali reisgids en planner – Nu gratis! Verrijk je reis met onze exclusieve tips, voorbeeldroutes en handige planningstools.

Meer lezen over Bali? Kijk dan hier! Of ben je benieuwd naar alle artikelen over Indonesië? Die vindt je hier!