• Menu

Nusa Penida: 5 x avontuur in dit beeldschone paradijs

De Nusa eilanden zijn perfect voor een uitstapje vanaf Bali. Niets is gauw perfect, dus het is nogal gewaagd om dit te zeggen, maar ga en je zal niet teleur gesteld worden. Nusa Penida is namelijk het grootste en meest avontuurlijk van de drie eilanden gelegen op zo’n half uurtje varen vanaf Bali. Belachelijk mooie uitzichten, privéstranden voor wie net dat beetje extra moeite wil doen, hobbelige en stoffige wegen… dat is wat je kan verwachten.

In dit artikel geven je 5 zaken die je absoluut niet mag missen op Nusa Penida.

Kelingking Beach

De naam van dit strand komt je wellicht wat minder bekend voor, maar de foto is een stuk bekender. Dit is dus Kelingking Beach. Uiteraard kom je hier voor de prachtige view, maar je kan ook naar beneden klauteren voor een verfrissende duik. Neem wel genoeg water mee, want er is beneden helemaal niets. Drinkwater dan hè… oh zo flauw.

Houd er wel rekening mee dat de weg naar Kelingking Beach echt verschrikkelijk slecht is. Er zitten overal gaten en kuilen in de weg. Als je ervaring hebt met scooter rijden is het wel te doen. Heb je niet zo veel ervaring? Overweeg dan om een driver te regelen voor dit tripje.

Diamond Beach

Dit is zo’n strandje die helemaal voor jezelf kan hebben. Zeker als je lekker op tijd gaat. Hoe laat is dat dan? Als je er rond een uur of half negen ’s ochtend bent is het goed. Wederom ken je de view vanaf boven wellicht van de plaatjes, maar veel mensen blijven ook boven staan. Zonde! Eigenlijk ook weer niet, want jij gaat wel via het trappetje naar beneden en komt op een werkelijk waar prachtig strand terecht. De zee is redelijk ruw, dus schat zelf goed in of je er een frisse duik kan nemen of niet. Schiet hier een fotootje en thuis zullen zeggen dat dit net een plaatje uit een magazine is.

Atuh Beach

Nog een beach? Ja zeker! Deze is perfect te combineren met Diamond Beach. Wanneer je boven staat en naar rechts kijkt zie je Diamond Beach liggen. Als je naar links kijkt zie je Atuh Beach. Dit is een groter en toeristischer strand. Je kan hier namelijk gewoon lunchen of wat te drinken bestellen. Dat neemt niet weg dat ook dit strand weer echt een lust voor het oog is en een heerlijke plek om een paar uurtjes te spenderen.

Angel’s Billabong

Als het eb is krijg je een cadeautje van moeder natuur hier. Er ontstaan dan namelijk een natuurlijke infinity pool in de zee. Het water is superhelder en zo nu en dan kletst het tegen de rotsen aan waardoor het in de lucht spuit. Met name tijdens vloed is het water ruw en is het niet aan te raden om in de infinity pool te zwemmen, omdat het simpelweg te gevaarlijk is. Het is niet om je bang te maken, maar er gebeuren hier best wat ongelukken doordat mensen een te groot risico nemen. Het is ook echt al tof om er alleen al naar te kijken!

Broken Beach

We sluiten ‘m af met uiteraard een Beach. Nusa Penida heeft gewoon ontzettend veel bijzondere beaches. Het ding is wel, als je hier het water in duikt, kom je er nooit meer (levend) uit. Nou, klinkt dat even gezellig. Broken Beach ligt op zo’n vijf minuutjes lopen van Angel’s Billabong. Waarom je hier dan heen moet? Er zit een flinke kloof in de rotsen waar het water doorheen stroomt. Ondanks dat je er niet kan zwemmen is het wel een bijzonder gezicht en kun je helemaal rondom het gat lopen.

Slapen op Nusa Penida? We Think You'll Nuansa Penida Hostel

Bij dit prachtige hostel boek je makkelijk al je tours bij het vriendelijke personeel. Liever een dagje chillen? Dat kan ook aan het fijne zwembad. Daarnaast veel handige extra's zoals gordijntjes bij je bed voor meer privacy, veel chillplekken en het ziet er gewoon nice uit.

Bekijk prijs op Booking.com

Benieuwd naar nog meer toffe strandbestemmingen? Wij hebben er 13 voor je klaargezet!

Geschreven door Lonne van Solon Travel
Lonne is voor onbepaalde tijd in haar eentje op wereldreis waarbij zij constant haar grenzen opzoekt en verlegt. Zowel fysiek door bergen te beklimmen als mentaal door nieuwe dingen te proberen. Op www.solontravel.nl lees je reisverhalen, -routes en -tips om je reis net wat makkelijker en leuker te maken. De focus van het blog ligt bij reizigers die met een backpack op pad gaan en niet met een koffer. Alleen op reis gaan is avontuurlijk, spannend, soms een beetje eenzaam, maar bovenal iets wat Lonne iedereen kan aanraden. Benieuwd naar haar reizen? Volg Lonne op Instagram voor heerlijke plaatjes!

Wil jij ook jouw tips delen op Backpackcentrale? Lees hier hoe dat werkt en join the Tribe!

Reis aan het voorbereiden? Dit zijn onze tips!

Je kunt veel tijd en geld besparen door in de voorbereiding op je reis slimme keuzes te maken. Hieronder geven wij je een aantal van onze favoriete tips om beter voorbereid op reis te gaan en geld en tijd te besparen.

Vraag een WISE Borderless Card aan 

Wil je niet teveel betalen als je betaalt of geld opneemt in het buitenland? Met een Wise Borderless account krijg je de beste wisselkoers. Scheelt zo een paar tientjes per reis!

Koop je reisspullen bij Decathlon 

Voor elke reis maken wij een (virtueel) tripje naar de Decathlon om reisspullen te kopen. Ze hebben praktisch alles, het is goedkoper dan bij de big brands en de kwaliteit is top!

 

JoHo Advies & Donateurskorting

JoHo helpt met persoonlijk advies over reisverzekeringen en geeft hun donateurs tot 30% korting op backpacks en andere reisbenodigdheden.

Zorg dat je goed verzekerd op pad gaat

Om je te helpen bij je keuze hebben we de handige verzekeringswijzer gemaakt, maar in het kort kunnen we je het volgende zeggen:

Nog meer aanraders voor jouw reis

Skyscanner
Vind hier de goedkoopste vliegtickets

Booking.com
Beste aanbod van hotels en hostels wereldwijd

Hostelworld
Veel hostels en soms goedkoper dan booking.com

Sunny Cars 
Auto huur zonder eigen risico en gedoe. Gewoon heel relaxt.

De bovenstaande links zijn affiliatelinks. Dat betekent dat wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine vergoeding krijgen als je iets koopt via de links. Mocht je dat doen, weet dan dat we je heel erg waarderen :-).