• Menu

Naar Nusa Ceningan? Dit zijn onze handige tips!

Nusa Ceningan is het kleinste eiland van de drie Nusa Eilanden op zo’n half uurtje varen van Bali. Het eiland is door middel van dé gele brug verbonden met Nusa Lembongan. Met een speedboot ben je ook binnen een kwartier op die andere parel; Nusa Penida. Je hebt dus absoluut geen reden om Nusa Ceningang over te slaan, want je gaat je hier uitstekend vermaken. In dit artikel lees je alles wat je wil weten voordat je naar Nusa Ceningan gaat!

Vervoer op en naar Nusa Ceningan

Zoals gezegd is Nusa Ceningan door middel van een gele brug verbonden met het eiland Nusa Lembongan. Daardoor zijn deze twee eilanden perfect met elkaar te combineren. Je hoeft in dat geval ook niet per se op allebei de eilanden te overnachten om ze allebei te zien. Huur een scooter en ga lekker toeren. De wegen en paadjes zijn hier een stuk beter begaanbaar dan op Nusa Penida. Het meest ideale vervoersmiddels is dus een scootertje!

Kies een chille accommodatie en maak daar lekker gebruik van

Een accommodatie heeft vaak veel invloed op hoe fijn en hoe leuk het ergens is. Op Nusa Ceningan vind je (nog) niet écht grote hotelketens of resorts. Het zijn vooral kleinschalige accommodaties en dat is top. Check Le Pirate bijvoorbeeld. Je slaapt dan in je eigen té leuke bungalow. Dat wil je. Verder hebben ze ook een infinity pool. Zo’n soort accommodatie is perfect om te verblijven, want de kans is groot dat je op Nusa Ceningan bent om lekker even je batterij op te laden.

Bekijk de Blue Lagoon

Deze plek doet zijn naam eer aan. De lagune is écht superblauw. Wandel een stukje langs de rand en schiet wat fotootjes om naar huis te sturen. Het thuisfront zal zeggen dat het photoshop is. Het enige nadeel is dat je hier niet kan zwemmen, maar goed op zo’n vijf minuten lopen vind je Mahana Point

Chill bij Mahana Point

Het leuke aan dit strand is dat haast niemand het weet. Als je ‘Mahana Point’ intikt op Google Maps kom je uit bij ‘Mahana Point (Surf Place)’ en dat is precies waar je zijn moet. Er is namelijk wél een strand en de surfers weten deze plek ook te vinden. Wát een combinatie! Liggen en loeren maar.

Ga (niet) naar Secret Beach

Waar de Blue Lagoon z’n naam enorm eer aandoet, is dat hier wel anders. Secret Beach is namelijk niet zo secret. Het strandje hoort bij een resort. Als je hier op het strand wil liggen, moet je minimaal 35K spenderen in het restaurant. Wil je ook nog even zwemmen in het zwembad, dan wordt dat bedrag verhoogd naar 100K. Het zijn geen giga bedragen, maar waarom zou je voor een niet zo heel mooi strand gaan betalen als je ook voor noppes naar wel een heel mooi strand kan?

Eet langs het water

Als je vanaf Nusa Lembongan komt en je bent net de gele brug over gereden, volg dan de weg naar rechts langs het water. Dit is de hoofdstraat van het eiland genaamd ‘Jalan Nusa Ceningan’. Hier vind je ontzettend veel leuke, lekkere en gezellige tentjes om een lekker bordje weg te werken.

 

Geschreven door Lonne van Solon Travel
Lonne is voor onbepaalde tijd in haar eentje op wereldreis waarbij zij constant haar grenzen opzoekt en verlegt. Zowel fysiek door bergen te beklimmen als mentaal door nieuwe dingen te proberen. Op www.solontravel.nl lees je reisverhalen, -routes en -tips om je reis net wat makkelijker en leuker te maken. De focus van het blog ligt bij reizigers die met een backpack op pad gaan en niet met een koffer. Alleen op reis gaan is avontuurlijk, spannend, soms een beetje eenzaam, maar bovenal iets wat Lonne iedereen kan aanraden. Benieuwd naar haar reizen? Volg Lonne op Instagram voor heerlijke plaatjes!

Wil jij ook jouw tips delen op Backpackcentrale? Lees hier hoe dat werkt en join the Tribe!

Reis aan het voorbereiden? Dit zijn onze tips!

Je kunt veel tijd en geld besparen door in de voorbereiding op je reis slimme keuzes te maken. Hieronder geven wij je een aantal van onze favoriete tips om beter voorbereid op reis te gaan en geld en tijd te besparen.

Vraag een WISE Borderless Card aan 

Wil je niet teveel betalen als je betaalt of geld opneemt in het buitenland? Met een Wise Borderless account krijg je de beste wisselkoers. Scheelt zo een paar tientjes per reis!

Koop je reisspullen bij Decathlon 

Voor elke reis maken wij een (virtueel) tripje naar de Decathlon om reisspullen te kopen. Ze hebben praktisch alles, het is goedkoper dan bij de big brands en de kwaliteit is top!

 

JoHo Advies & Donateurskorting

JoHo helpt met persoonlijk advies over reisverzekeringen en geeft hun donateurs tot 30% korting op backpacks en andere reisbenodigdheden.

Zorg dat je goed verzekerd op pad gaat

Om je te helpen bij je keuze hebben we de handige verzekeringswijzer gemaakt, maar in het kort kunnen we je het volgende zeggen:

Nog meer aanraders voor jouw reis

Skyscanner
Vind hier de goedkoopste vliegtickets

Booking.com
Beste aanbod van hotels en hostels wereldwijd

Hostelworld
Veel hostels en soms goedkoper dan booking.com

Sunny Cars 
Auto huur zonder eigen risico en gedoe. Gewoon heel relaxt.

De bovenstaande links zijn affiliatelinks. Dat betekent dat wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine vergoeding krijgen als je iets koopt via de links. Mocht je dat doen, weet dan dat we je heel erg waarderen :-).