• Menu

De Mooiste Momenten Van Twee Weken Bali

Bali is waarschijnlijk het meest bezochte eiland in Indonesië. Je hebt er alles wat je nodig hebt om te relaxen en te genieten van natuurlijke schoonheid, maar ook als je liever wat actiefs wilt doen dan ben je ook op de juiste plek.

In mei 2016 was ik, nadat we drie jaar gespaard hadden, samen met vijf van mijn beste vrienden voor twee weken op Bali. Het was een andere ervaring dan backpacken in m’n eentje maar daarom niet minder mooi.

In dit artikel lees je de hoogtepunten van onze tijd op Bali inclusief een filmpje met zieke dance moves.

1. Zonsopgang bekijken bij Mount Batur

Mount Batur is niet de hoogste vulkaan van Bali, maar wel de meest populaire om te beklimmen. In ongeveer twee uur loop je naar de top van de vulkaan waar je onder het genot van een kopje koffie of thee kunt genieten van de zonsopgang.

Je moet wel een beetje geluk hebben met de wolken, want als die er zijn dan zie je dus niks.

Als je echter een beetje geduld hebt dan zal je altijd zien dat de wolken wel weer wegtrekken en kun je genieten van prachtige uitzichten.

Een absolute aanrader.

sun

Mount Batur

 

2. Eten op een lokale avondmarkt of Warung

Het stikt op Bali van de restaurants die zich richten op westerse toeristen, maar je kunt minstens zo lekker eten op lokale marktjes of in een Warung. Bijkomend voordeel? Het is drie keer zo goedkoop, eigenlijk zoals overal in Azië.

3. Surfen

Ik heb niet langer de illusie dat ik ooit een hele goede surfer zal worden en dat is prima. Surfen is namelijk leuk op alle niveaus en dat betekent dat je in Bali prima terecht kan om jezelf een beetje uit te leven in de golven.

Surf

4. Veel te veel Luxe

Na 1,5 jaar geslapen te hebben in hostels was het toch wel lekker om samen met zes vrienden te genieten van privé villa’s met een kok en inhouse massage. Natuurlijk veel te veel luxe voor mijn persoontje, maar daarom niet minder lekker. Hieronder een voorbeeldje van één van de villa's die we geboekt hadden via AirBnB.

House

Nog geen lid van AirBnB en wil je 22 euro korting op je eerste overnachting? Meld je dan aan via deze link.

5. Beachclubs

Op Bali geniet je het meest als je een combinatie hebt van de drie B’s: Biertjes, Bitches en Borrelhapjes (Sorry, “Mooie vrouwen” kun je nu eenmaal niet met een ‘B’ schrijven).  De lekkerste versies van de drie B’s vind je uiteraard bij de vierde B van Beachclubs. De leukste waar wij geweest zijn, zijn Potato Head, Single Finn, Old Man’s en Fin’s Beach House.

Potato Head Beach Club
Potato Head Beach Club

6.Strandhangen

Omdat ontspannen belangrijk is.

7. Scootertjes huren

Scootertjes geven je de ultieme vrijheid om rond te blazen in Bali en van strand naar strand en van restaurant naar restaurant te rijden. Wel voorzichtig doen, je zal niet de eerste zijn die er vanaf valt.

8. Uitstapje naar de Gili-Trawangang

De Gili-eilanden liggen op ongeveer twee uur varen van Bali. Een retourticket kost ongeveer 300-400K IDR als je een beetje afdingt.

Het eiland is een combinatie van zorgeloos ontspannen en keihard zuipen. Er is op het eiland geen gemotoriseerd verkeer, maar alles is goed te bereiken met de fiets.

Hou je van live muziek en heb je zin in Reggae dan is de Sama-Sama bar de place to be. Geen zin in live muziek? Dan moet je zelf maar uit één van de tientallen bars kiezen.

DSCN2039

9. Snorkelen

Vanaf Gili-T vertrekken er elke dag snorkelboten. Voor ongeveer 75K IDR nemen ze je mee naar de mooiste snorkelplekjes waar je bijna zeker kunt zijn dat je schildpadden gaat zien.

Persoonlijke tip: niet te veel drinken de dag ervoor, want dan zou het zo maar eens kunnen dat je de vissen wat meer voert dan je van te voren gedacht had ;).

10. Moederdag vieren

Omdat mannen nog steeds van hun moeder houden en dat mag je gewoon laten weten op moederdag.

Echte mannen houden van hun moeder

11. Zieke Dance moves maken

Als je je vrienden al een tijdje niet gezien hebt, dan is het belangrijk om het samen zijn te vieren met zieke dance moves. Nu zijn wij behoorlijk goede dansers en hebben wij de kunst van het genieten redelijk onder de knie. Maar goed, dat zie je allemaal wel in het onderstaande filmpje!

Vond je dit artikel leuk? Show some social love: