• Menu
  • Menu

5 x doen in de Grampians

Wil jij binnen 24 uur gratis jouw persoonlijke reisplan voor Australië?

 Ja, dat wil ik!

Dat je trip in Australië niet compleet is zonder een bezoek aan de Grampians dat hoeft niemand je te vertellen.

De Grampians zijn namelijk waanzinnig.

( Voor het geval je niet weet wat de Grampians zijn, het is serie van een zandsteengebergtes met prachtige flora en fauna en uitzichtpunten waarbij de ‘wow’ die je uitkraamt eigenlijk maar de halve lading dekt.)

Weet je? Eigenlijk zouden we het daar wat dit artikel betreft wel bij kunnen laten. Je moet het namelijk zelf gewoon gaan aanschouwen.

Maar aan de andere kant zijn er zoveel dingen te zien dat je jezelf misschien ook wel afvraagt welke plekken de moeite waard zijn en hoe je je tijd hier het beste kunt doorbrengen.

Om je te helpen delen wij onze ervaringen en mooiste plekjes waarvan we zeker weten dat je gaat genieten. Aan het eind van het artikel vind je nog wat praktische tips om je verblijf te plannen. Handûûûûg!

1. McKenzie Falls

Dit is waarschijnlijk de bekendste en mooiste waterval in de Grampians en de foto’s spreken voor zich.

Hoewel er een bordje staat dat je niet mag zwemmen, is dit een ideale plek voor een verfrissende duik zeker als je de halve dag gereden hebt vanuit Melbourne of Adelaide.

Mckenzie falls met rechtsonder drie mensjes
Mckenzie falls met rechtsonder drie mensje

2. Balconies Lookout

Deze lookout is makkelijk te bereiken en is een ideale plek voor zonsondergang. Na een wandelingetje van ongeveer 10 minuten kom je bij een prachtig uitzichtpunt waar je kunt ontspannen op de rotsen en kunt genieten van de langzaam ondergaande zon.

Balconies look-out
Balconies look-out

3. The Pinnacle Lookout

De Pinnacle Lookout is één van de bekendste lookouts en misschien ook wel een van de mooiste. Niet alleen omdat het uitzicht waanzinnig is, maar ook omdat je er een beetje moeite voor moet doen om er te komen.

Loop bijvoorbeeld via de Grand Canyon (niet zo grand als de Amerikaanse maar toch) en de Silent Street naar boven en je wordt niet alleen beloond met een fantastisch uitzicht, maar ook met een prachtige wandeling.

Op de terugweg kun je ervoor kiezen om dezelfde route terug te nemen of je kunt via de Wonderland Loop nog een aantal punten, watervallen en riviertjes bekijken.

Pinnacle

4. Baroka Look-out

Wil je een lekker foto’tje waarbij het lijkt alsof je op de rand van de wereld zit? Dan moet je hier dus heen.

Baroka

5. Gewoon beetje rondrijden

De uitzichtpunten zijn prachtig, maar het is ook heerlijk om gewoon een beetje rond te rijden over de kronkelende bergweggetjes met aan weerszijden hoge bomen. Je voelt je dan echt even in een andere wereld.

Praktische tips voor de Grampians

  • Halls Gap is het centrum van de Grampians. Hier vind je een supermarkt, cafeetjes en ijswinkels.
  • Het is ongeveer 3-4 uur rijden vanuit Melbourne.
  • Een goede plek om te overnachten is het YHA Eco Hostel in Halls Gap met bedden vanaf €19
  • Mocht je kampeerspullen bij je hebben (en kamperen is eigenlijk een must in de Grampians) dan is er op ongeveer 5 kilometer van Halls Gap de gratis “Plantation Campground.” Je kunt deze vinden op de app Wikicamps. Het is bijna 100% zeker dat je hier kangoeroes gaat zien.
  • Het is belangrijk om eigen vervoer te hebben als je naar de Grampians gaat. De uitzichtpunten liggen namelijk niet op loopafstand en ook fietsen is niet ideaal met alle heuvels.
  • Heb je geen eigen vervoer? Dan kun je het beste met een tour mee gaan. Je krijgt dan het meeste waar voor je geld als je een tour neemt waarbij je een bezoek aan de Grampians combineert met de Great Ocean Road. Met de kortingscode “BACKPACKCENTRALE” krijg je bovendien extra korting.

Tip: Wil je een auto huren om de Grampians te verkennen? Kijk dan op Sunnycars.nl en Discovercars.com voor de beste deals. Sunny Cars is altijd iets duurder, maar je auto is standaard volledig verzekerd en de service is top. Bij Discover Cars

De Ultieme Reisgids voor Backpacken in Australië

Ben je nu helemaal enthousiast geworden over backpacken in Australië? Dan kunnen we ons zo voorstellen dat je meer wilt weten. Wat moet je allemaal regelen voor vertrek? Welke routes zijn leuk? En hoe kom je aan goedkope vliegtickets?

Op Backpackcentrale.nl vind je al een hoop informatie, maar omdat we zo van backpacken in Australië houden hebben we ook een Ultieme Gids voor Backpacken in Australië geschreven. Het is een document van meer dan 282 pagina’s die je gratis kunt downloaden. Gewoon, because we love you. Ofzo.

Wil jij binnen 24 uur gratis jouw persoonlijke reisplan voor Australië?

 Ja, dat wil ik!