• Menu
  • Menu

9 redenen dat je het Wilson Promontory National Park niet mag skippen

Wil jij binnen 24 uur gratis jouw persoonlijke reisplan voor Australië?

 Ja, dat wil ik!

Wilson Promontory National Park is misschien wel het mooiste ‘onbekende’ pareltje van Australië. Het park is zeer geliefd onder de locals – terecht –  maar wordt door veel backpackers nog steeds overgeslagen. Dat is zonde want dit heerlijke stukje natuur ligt op nog geen drie uur rijden van Melbourne en eigenlijk moet je er gewoon even heen. Nu zie ik je al denken: er zijn zoveel mooie stukjes natuur in Australië, waarom moet ik per se naar het Wilson Promontory National Park? Glad you asked. Naast “ 1. Omdat het kan” en “ 2. Daarom” vind je hieronder nog 7 redenen dat je naar “The Prom” moet.

3.Het is nog redelijk onbekend bij backpackers

Backpackers reizen vanuit Melbourne in grote getale af naar de Great Ocean Road en de Grampians, maar het Wilson Promontory National Park laten ze vaak letterlijk links liggen. En die fout ga jij natuurlijk niet maken. “The Prom” is minstens zo mooi als de Great Ocean Road, maar doordat er een stuk minder mensen zijn heb je veel meer ruimte voor jezelf.

Wilson Promontory Walk 4. Er is meer dan genoeg te doen

In “The Prom” kun je werkelijk van alles doen. Heb je zin in een wandeling? Dan kies jij zelf maar hoelang je wilt en wat voor soort wandeling je wilt maken. Je kunt een wandeling maken van een paar kilometer, maar kunt ook kiezen voor meerdaagse wandelingen. Loop je liever in een bos dan over het strand? Geen probleem. Pak je liever een bergtop mee voor een mooi uitzicht? No worries, het is hier allemaal mogelijk. Geen zin om te lopen omdat je veel liever in de zee ligt? Ook dan ben je hier op de juiste plek want je kunt er naast zwemmen en snorkelen ook gewoon surfen en body boarden. Active wilson promontory

5. Je kunt ook helemaal niks doen

Liever een beetje op het strand hangen of chillen op de camping met je medereizigers? Er zijn genoeg strandjes om een paar dagen te ontspannen. En het beste van alles? Je hebt ze bijna helemaal voor jezelf. Wilson promontory beach

6. Je hebt een lekkere zonsondergang

Wie houdt er niet van een mooie zonsondergang? Wilson Promontory Sunset

7. Je hebt er veel wilde dieren

Wilson Promontory National Park is een natuurreservaat en veel wilde dieren hebben zich hier permanent gevestigd. Zo is de kans groot dat je in de avond kangoeroes, wallabi’s en wombats ziet. Pas wel op als je na zonsondergang in je auto rijdt, je wilt de dieren en je auto wel heel houden.
Auto huren in Australië? Wij gebruiken altijd Sunnycars.nl én Discovercars.com om de beste deals te vinden.
Wilson Wombat

8. Je kunt er kamperen

Kamperen maakt zo’n beetje elke ervaring in Australië een stukje mooier. Al is het alleen maar omdat je wakker wordt met de warme zon op je kop terwijl de buitenlucht nog lekker fris is. In het park heb je de Tidal River campsite. Deze campsite is het middelpunt van alle actie en bijna alle wandelingen beginnen hier. Je moet vooraf reserveren en de kosten bedragen rond de 60 dollar voor een plek. Reserveer op tijd want zeker in populaire weekenden (goed weer, feestdagen) kan het snel vol zitten. Een alternatief voor de Tidal River is om gratis te overnachten op een gratis campsite bij Franklin River. Deze ligt op ongeveer 60 kilometer rijden vanaf Tidal River Campsite dus dat betekent dat je het park weer uit zal moeten. Zoek op Wiki-camps maar even de exacte locatie.
Free campsite
Free campsite

9. Omdat het gewoon supermooi is, ok?

Als je nog niet overtuigd was door wat je hierboven gezien hebt dan is het waarschijnlijk beter als je vanaf nu postzegels gaat sparen en grijze kleren gaat dragen. Staat dan namelijk lekker bij je levenslustige karakter… Kom op zeg, het is toch onmogelijk om hier niet van te genieten? Wilson Promontory National Park Kortom: Wilson Promontory National Park is echt supermooi en hoewel het nu al een beetje verklapt is, zal het misschien wel één van de mooiste onverwachte hoogtepunten zijn van je tijd aan de oostkust van Australië.

De Ultieme Reisgids voor Backpacken in Australië

Ben je nu helemaal enthousiast geworden over backpacken in Australië? Dan kunnen we ons zo voorstellen dat je meer wilt weten. Wat moet je allemaal regelen voor vertrek? Welke routes zijn leuk? En hoe kom je aan goedkope vliegtickets? Op Backpackcentrale.nl vind je al een hoop informatie, maar omdat we zo van backpacken in Australië houden hebben we ook een Ultieme Gids voor Backpacken in Australië geschreven. Het is een document van meer dan 282 pagina’s die je gratis kunt downloaden. Gewoon, because we love you. Ofzo.

Wil jij binnen 24 uur gratis jouw persoonlijke reisplan voor Australië?

 Ja, dat wil ik!