• Menu
  • Menu

Mission Beach: Dé plek voor jouw skydive in Australië (en meer)

Wil jij binnen 24 uur gratis jouw persoonlijke reisplan voor Australië?

 Ja, dat wil ik!

Mission Beach is een klein dorpje tussen Townsville en Cairns en is de meest populaire plek om te skydiven in Australië. Voor veel reizigers is de skydive ook de enige reden om te stoppen in Mission Beach, maar dat is eigenlijk zonde. Er is namelijk nog zoveel meer te zien.

Hoewel Mission Beach grotendeels leeft van het toerisme, vind je hier nog dat laidback gevoel van een typisch kustdorpje. Als je even lekker bij wilt komen is een dagje extra hier dus helemaal niet verkeerd. Je kunt hier heerlijke wandelingen maken langs het 14 kilometer lange strand of je kunt het regenwoud intrekken, zwemmen in heerlijke beekjes en – als je het aandurft – raften op een kolkende rivier.

Benieuwd naar wat er allemaal te doen is? In deze gids delen we al onze highlights en tips voor een fantastisch verblijf in Mission Beach.

INHOUD
Planning & Info | Must-see & DoBeste hostel | Eten & Drinken | Werk vinden | Meer inspiratie

Snelle info over Mission Beach

Tijdsverschil

Het is in Mission Beach 8 uur later dan in Nederland.

Beste reistijd

Mission Beach ligt in de tropen en heeft dus ook een tropisch klimaat. In de Australische zomer (december t/m februari) is het overdag vaak zonnig. Aan het einde van de middag krijg je bijna gegarandeerd een flinke plensbui.

In de Australische herfst (maart t/m mei) is het iets kouder in Mission Beach en kan er nog steeds regelmatig een bui vallen. Voordeel is wel dat ergens in de herfst het ‘stingerseizoen’ eindigt je bijna overal kunt zwemmen in de zee.

De Australische winter (juni t/m augustus) is hoogseizoen in Mission beach. Het is vaak droog met strakblauwe luchten en fijne zonneschijn. Het is wel iets kouder, maar dat is met een trui ook zo gefixt. Het voordeel is wel dat er een stuk minder regen valt in deze periode!

De Australische lente (september t/m oktober) is perfect voor het spotten van wildlife. Vooral de befaamde Cassowary’s, een soort kleurrijke struisvogel, is dan makkelijker te spotten. Het is dan namelijk paringsseizoen voor deze dieren waardoor ze extra actief zijn. Ook zie je talloze vlinders en valt er minder regen.

Kortom, elk seizoen heeft wel iets in Mission Beach. Het blijft een tropisch klimaat, waar altijd regel zal vallen. Het ene seizoen is het echter net ietsje meer dan het andere.

Prijsniveau

Mission Beach is de goedkoopste plek in Australië om te skydiven. De hostels zijn vergelijkbaar qua prijzen met andere plekken langs de oostkust, maar wel goedkoper dan in Melbourne of Sydney.

Transport:

Er is beperkt openbaar vervoer in Mission Beach, maar lopend kom je ook al op veel plekken. De Greyhound bus stopt in ieder geval midden in het dorp.

Vliegtickets

Je kunt niet direct vliegen op Mission Beach, maar de luchthaven van Cairns ligt op slechts 1,5 uur rijden. Een vliegticket naar Cairns kost, afhankelijk van wanneer je vliegt voor een enkeltje €400 – €600. Voor een retourtje betaal je ongeveer €600 – €1.000. Uiteraard kun je goede deals spotten, wij gebruiken hiervoor altijd Skyscanner.

Veiligheid

Je hebt in Mission Beach niets te vrezen als je je aan een aantal adviezen houdt. Naast de common sense zaken als goed insmeren, niet zomaar ergens gaan zwemmen en je parachute meenemen als je gaat skydiven, zijn er nog een aantal zaken waar je op moet letten.

Wildlife is wel iets waar je rekening mee moet houden. De cassowaries zijn kleurrijk en bijzonder, maar kunnen ook extreem agressief worden. Zeker als ze met hun jongeren zijn, kun je ze maar beter de ruimte geven. En hoe leuk het ook klinkt voor het thuisfront: het voeren van Cassowaries is echt een slecht idee.

Krokodillen kun je ook tegenkomen, het liefst natuurlijk niet in het water waar jij ook in zwemt. Negeer de waarschuwingsborden dus niet en ga ook niet zomaar ergens zwemmen als je het niet helemaal zeker weet.

Zwemmen is dus ook niet overal een goed idee. Zeker in de warme maanden (oktober t/m mei) zijn er stinger jellyfish in de wateren rondom Mission Beach. Ga dus nooit zomaar ergens zwemmen, maar blijf binnen de netten.

Must-see & Do in Mission Beach

Skydiven: wáááááh

Mission Beach is de skydive capital van Australië. Het is ook één van de goedkoopste plekken om jouw skydive te doen.

Je springt van 15.000 ft hoogte en ervaart daardoor één minuut lang het waanzinnige gevoel van een vrije val. Zo’n gevoel dat wanneer die parachute opengaat je denkt: “what the fuck just happened.”

Vervolgens giert de adrenaline nog door je lijf terwijl je langzaam naar beneden dwarrelt. Je kijkt uit over de prachtige zee, de groene oerwouden en tropische stranden van Mission Beach. Eenmaal terug met je voetjes op het zand, kun je terugkijken op een once-in-a-lifetime-experience.

Tip: wil jij gaan Skydiven in Australië? Neem dan even contact op met Dutchies Travel, zij weten je precies te vertellen wat de beste bedrijven zijn! Met de kortingscode “BACKPACKCENTRALE” betaal je bovendien een stuk minder!

Mission Beach, Australia's east coast

Ga cassowary’s spotten

Behalve de Skydive, staat Mission Beach bekend om nog iets bijzonders; de cassowary’s. Deze gigantische kleurrijke vogels, die niet kunnen vliegen, lopen hier rond in het omliggende regenwoud.

De regio rondom Mission Beach is de enige ter wereld waar je deze dieren nog in het wild kunt spotten. En zelfs hier moet je nog best geluk hebben dat je ze ziet, zo bedreigd zijn ze helaas.

Een goede plek om ze te spotten is the dreaming trail , Lacey Creek walk of het Djiru National Park .

Cassowary Mission Beach

Kajak naar Dunk Island

Voor de kust van Mission Beach ligt het kleine Dunk Island. Het is zo dichtbij dat je het kunt zien liggen. Je kunt er zelfs naartoe kajakken. Op het eiland kun je leuke hikes maken en allerlei vogels spotten.

Als je al vaker hebt gekajakt of denkt geen gids nodig te hebben dan kun je een kajak huren voor één of meerdere dagen. Een kajak kost ongeveer $100-$120 per dag. Omdat je met z’n tweeën in een kajak past, kun je de kosten delen.

Dunk Island, Mission Beach
Daar kun jij naartoe met een kajak!

Kampeer op Coombe Island

Deze hoort eigenlijk een beetje bij het kajakken naar Dunk Island, want Coombe Island ligt er praktisch naast. Dit eiland is een national park maar je mag er wel kamperen. Dus als je nog eens iets ‘off-the-beaten-track’ wilt doen in Australië en samen met een reisgenoot een epic avontuur wilt beleven, waarom dan niet hier kamperen?

Raften op de Tully River

Aangezien er redelijk wat regen valt in en rondom Mission Beach, is het niet verwonderlijk dat er er ook een dikke vette rivier stroomt. De Tully river is dan ook één van de hotspots in Australië als het gaat om white-water rafting.

Tijdens een toffe dagtour knal je onder begeleiding van een goed getrainde instructeur over de rivier. Soms zal het zo wild worden dat jij of één van je reisgenoten eruit vliegt, maar dat hoort erbij.

Andere momenten is het juist heel rustig en is er tijd om te genieten van het prachtige regenwoud!

Lijkt dit je leuk om te doen? Dutchies Travel kan het voor je fixen, met een leuke korting waarschijnlijk! Gebruik je de kortingscode “BACKPACKCENTRALE” dan krijg je zeker weten korting!

Rafting Tully River

Ga naar het strand

Het zou natuurlijk gek zijn om in Mission Beach niet naar de beach te gaan. Gelukkig zijn er genoeg fijne stranden waar je heerlijk kunt bijkleuren.

Als jij niet zo van het liggen bent, maar liever actief blijft, kun je ook een mooie strandwandeling maken. De Ulysses Track is een mooie wandeltrack die je langs de meeste stranden van Mission Beach leidt. Een fijne wandeling langs de kust.

Snorkel op het Great Barrier Reef

Je kunt zo’n beetje overal ten noorden van Agnes Water op het Great Barrier Reef snorkelen, dus ook in Mission Beach. Het grote verschil met de meeste plekken is echter dat het reef in Mission Beach dichterbij de kust ligt dan in andere plekken. Dat betekent dus minder tijd op de boot, meer tijd in het water!

Wat zijn de beste hostels in Mission Beach?

We Think You’ll Jackaroo treehouse hostel

Dit hostel heeft een lekker zwembad en groot grasveld waar je heerlijk op kunt liggen. Gratis wifi, gratis ontbijt, gratis fietsen en dorms zijn cheap én schoon.

Bekijk prijs op Hostelworld Bekijk prijs op Booking.com

Eten & Drinken in Mission Beach

De keuze is niet reuze als het aankomt op leuke cafés in Mission Beach. Hieronder twee die wel aan te raden zijn:

Shanti Cafe heeft echt hele lekkere koffie, goede vibes en een interessante lunchkaart!

Joey’s Mission Beach is een soort beach shack gecombineerd met lekker eten en prachtige latte-art. Hier kom je voor de mooiste bakkies koffie!

Werk vinden in Mission Beach

Wij hebben er geen ervaring mee, maar op www.missionbeachfarmwork.com geven ze aan dat je hier jouw 88 dagen kunt volbrengen. Het is wel op een bananenboerderij en dat betekent vaak: hard werken!

Meer inspiratie nodig voor Mission Beach?

Wil jij binnen 24 uur gratis jouw persoonlijke reisplan voor Australië?

 Ja, dat wil ik!