• Menu
  • Menu

Magnetic Island: wat te doen en waar te blijven?

Wil jij binnen 24 uur gratis jouw persoonlijke reisplan voor Australië?

 Ja, dat wil ik!

Magnetic Island is een fijn eiland voor de kust van Townsville en staat vooral bekend om de barbie auto’s waarmee je lekker over het eiland kunt crossen, maar er is meer.

Naast het feit dat je er heerlijk kunt wandelen en chillen op fijne stranden, ontmoet je op Magnetic Island ook leuke Australische dieren. Je kunt hier namelijk Koala’s, wilde rock wallabies (die je kunt voeren) en allerlei tropische vogels zien.

Hoewel het eiland populair is onder toeristen en budgetreizigers, wordt het er nooit echt superdruk. Dat is opzich wonderbaarlijk want het eiland krijgt 320 dagen per jaar zon!

INHOUD
Planning & Info | Must-see & Do | Beste hostels | Werk vinden | Meer inspiratie

Snelle info over Magnetic Island

Tijdsverschil

Het is op Magnetic Island 8 uur later dan in Nederland. Maar door de relaxte vibes is het vooral Island-time dat hier geldt.

Beste reistijd

Magnetic Island kun je het hele jaar door goed bezoeken. Je hebt er veel warme dagen en weinig regen. Als je voor de rust komt is het wel lekker om de Australische schoolvakanties te vermijden.

Prijsniveau

Magnetic Island is niet per se duurder dan andere delen van Australië. Je moet wel een boot nemen om er te komen, maar dat is met een retourprijs van AUD 30,- voor een voetpassagier ook best dragelijk. Verder zijn er hostels en hotels voor alle budgetten en is er bij het Base Backpackers hostel ook de mogelijkheid om te kamperen.

Veiligheid

Magnetic Island is veilig om te bezoeken. Je moet wel rekening houden met stinger jellyfish, maar op Horseshoe Bay heb je bijvoorbeeld een afgezet stuk waar je het hele jaar door veilig kunt zwemmen.

Transport:

Er zijn een aantal manieren om de verschillende plekken op het eiland te bezoeken. Als je geen auto hebt of wilt huren, dan is de SunBus een prima optie om het eiland rond te rijden. Een dagpas op deze bus kun je al voor $8 fixen en voor een enkele rit betaal je doorgaans $2-3.

Je kunt ook auto’s huren op Magnetic Island. Zogenaamde Mokes, barbie-auto’s met een open dak zijn populair en redelijk cheap, maar hebben ook nadelen. Je mag bijvoorbeeld alleen maar op verharde wegen rijden.

Wil je ook wat meer afgelegen plekken bezoeken? Dan moet je een 4WD huren. Dit kost ongeveer $100 per dag, maar als je in het hostel een groepje vormt kun je die kosten splitten.

Sommige stranden zijn alleen te bezoeken met een boot. Goed als je meer privacy wilt, maar dan moet je ook wel bereid zijn om de portemonnee te trekken.

Festivals & Bijzondere datums

Er zijn veel sportgerelateerde events op Magnetic Island, die elk jaar op andere data vallen. Je kunt op deze site kijken voor meer informatie. Verder moet je rekening houden met de schoolvakanties omdat het dan redelijk druk kan worden.

Vliegtickets

Je kunt naar Townsville vliegen en dan vanaf daar met de boot. De meeste reizigers zullen echter met de Greyhound bus naar Townsville reizen.

Must-see & Do in Magnetic Island

Chill met Rock Wallabies

Wallabies zijn een soort mini-kangoeroes en ook op Magnetic Island woont er een kleine kolonie op het strand bij Geoffrey’s Bay. Ze zijn gewend aan mensen dus je kunt redelijk dichtbij komen voor leuke foto’s.

Rock wallaby, Magnetic Island, Australia

Volg een snorkel trail

Rondom Magnetic Island heb je een fantastische onderwater wereld met koraal en kleurrijke vissen. Een leuke manier om deze onderwaterwereld te ontdekken is via een self-guided snorkeltour.

Je huurt bij je hostel gewoon een goedkoop setje snorkelspullen of je neemt je eigen setje mee. Vervolgens kun je een 400 meter lange trail doen bij Geoffrey Bay richting het Arcadia Hotel. Een andere toffe optie is de Nelly Bay Trail, vlakbij Base Backpackers.

Trek je wandelschoenen aan

Magnetic Island heeft een aantal heerlijke hikes met adembenemende uitzichten en veel wildlife. Een populaire hike is bijvoorbeeld de Forts Walk, waar je in ongeveer 45 minuten naar een prachtig uitzichtpunt loopt. Onderweg spot je met een beetje geluk koalas.

Close view of Florence Bay in Magnetic Island, Australia

Hit the Beach

Magnetic Island heeft een aantal fantastische stranden. Horseshoe bay is het drukst bezocht, waar je sowieso kunt zwemmen.

Verder zijn Radical Bay en Rocky Bay wat meer afgelegen, rustiger en ook idyllischer.

West Point is een fijne plek om de dag af te sluiten met zonsondergang. Niet zomaar zwemmen hier, er worden regelmatig bull sharks gespot.

Rij een rondje om het eiland

Wil je behalve de populaire plekken, ook de minder bekende stranden ontdekken? Huur dan een auto en cross een dag het eiland rond.

Je kunt kiezen voor een moke, een soort barbie-auto zonder dak. Het enige nadeel is dat je hiermee alleen op verharde wegen mag blijven.

Als je echt op de afgelegen plekken wilt komen, kun je het beste een 4WD huren.

Ontmoet de Australische dieren

Bij het YHA hostel op het eiland zit ook een kleine wildlife sanctuary met koala’s, slangen, krokodillen en andere reptielen. Je kunt hier vogels voeden en met alle leuke dieren op de foto.

Peddel erop uit

Hoewel je niet kunt surfen bij Magnetic Island, zijn er genoeg manieren om toch het water op te gaan. Huur bijvoorbeeld een kajak zodat je ook bij wat meer afgelegen stranden kunt komen. Of huur voor een uurtje of twee een stand-up paddleboard.

Paardrijden

Je kunt ook paardrijden rondom Magnetic Island.

Wat zijn de beste hostels in Magnetic Island?

We Think You’ll Bungalow Bay Koala Village YHA

Het Bungalow Bay Koala Village is een uniek hostel waar je kunt knuffelen met koala’s en op de foto kunt met krokodillen en ander wildlife. Daarnaast ligt het in een rustig gedeelte van het eiland.

Bekijk prijs op Hostelworld Bekijk prijs op Booking.com

Werk vinden in Magnetic Island

Als je wilt werken op Magnetic Island kun je het beste een baan zoeken in het toerisme. Veel hotels en guesthouses hebben staff nodig en ook in kroegen of restaurants kun je wellicht een paar uurtjes werken. Een andere optie is workaway, daar zijn een aantal opties op Magnetic Island. Meer tips voor werken in Australië? Die vind je hier.

Meer inspiratie nodig voor Magnetic Island?

Wil jij binnen 24 uur gratis jouw persoonlijke reisplan voor Australië?

 Ja, dat wil ik!