• Menu
  • Menu

5 toffe dingen die je moet doen in Malang

Malang is een stad gelegen in de bergen in het Oosten van Java. Dat betekent dat je er een stuk minder hard loopt te zweten dan in steden als Jakarta of Yogjakarta. Malang is daarnaast dé ideale locatie om de Bromo vulkaan te bezoeken. Is deze stad dan alleen perfect als uitvalsbasis? Zeker niet. In dit artikel lees je wat je allemaal kan doen in deze levendige stad.

Malang

Kleurrijke huisjes in rainbow village Jodipan

Als je met de trein aankomt in Malang , zit je meteen in het centrum. Zo’n twee kilometer van het centrum van Malang vind je Jodipan. Dit dorpje was voorheen een sloppenwijk. Niet per se een plek waar je wilde komen dus.

Tegenwoordig is dat wel anders. Studenten hadden het idee om alle huisjes en hutjes te schilderen om het dorpje aantrekkelijk te maken voor bezoekers. Zo gezegd zo gedaan en het resultaat mag er wezen!

Aan de andere kant van de doorgaande weg vind je The Blue Village, Kampung Biru Arema. Qua toerisme is het hier een stuk rustiger, maar daarom niet minder mooi. Het enige verschil is eigenlijk dat alle hutjes hier blauw zijn.

Malang huisjes

De vogeltjesmarkt Pasar Burung

Het is misschien wel een zielig gezicht om de vogeltjes in kleine kooitjes te zien zitten, maar het geeft wel een goede indruk van het lokale leven op Java. De locatie van de markt is in het centrum van Malang, dus je kan er wellicht even langslopen om een glimp op te vangen als je twijfelt of dit wel iets voor jou is.

Eet bij SaigonSan

Als dit zomaar een restaurantje zou zijn, zou die hier niet genoemd worden, maar dit is echt een gaaf restaurant. Althans als je het nog wel een restaurant kan noemen. Het pand beschikt over een binnenplaats en is ingericht door gebruik te maken van verschillende Aziatische invloeden. Klinkt vaag? Ga zelf maar even kijken en geniet van heerlijke en mooie bordjes eten.

Bezoek de Tumpak Sewu Waterfall

Als we het hebben over indrukwekkend… nou zet deze watervallen dan maar op je lijstje. Tumpak Sewu betekent letterlijk duizend watervallen en dit zou zomaar eens kunnen kloppen. Een 180 graden view van 120 meter hoge watervallen. Echt absurd! Je kan ze vanaf boven vanaf het platform bekijken, maar wil je wat meer uitdaging dan kun je ook naar beneden hiken. Trek dus goede schoenen aan als je hierheen gaat. De beste manier om er te komen is om een driver te regelen voor een dag.

Doe een sunrise tour naar Bromo vulkaan

Boek een tour en vertrek ’s nachts om half 1 in een 4×4 naar de Bromo Vulkaan. Dit is absoluut een bucketlist item. Met z’n alle zit je in de kou bovenop een berg te wachten totdat de zon opkomt. Je vraagt je af waarom je dit überhaupt doet, want het kan echt goed koud zijn. Langzaamaan verandert het van pikkedonker naar een magische ochtendlicht. Absoluut een fantastische ervaring. Je kunt Bromo zowel zelfstandig als met een sunrise tour bekijken. Wil je meer informatie over een sunrise trip naar de Bromo vulkaan? Check dan de ervaringen van Lonne op Solon Travel.

Hosteltip: You’ll Mador Malang

Een ideale plek om je reis door Java verder te organiseren. Ze helpen je bij als je naar de Bromo vulkaan wilt, maar ook over andere delen van Java hebben ze goede tips. Verder is alles netjes zoals het hoort en kun je gratis fietsen lenen.

Bekijk prijs op Booking.com

Geschreven door Lonne van Solon Travel
Lonne is voor onbepaalde tijd in haar eentje op wereldreis waarbij zij constant haar grenzen opzoekt en verlegt. Zowel fysiek door bergen te beklimmen als mentaal door nieuwe dingen te proberen. Op www.solontravel.nl lees je reisverhalen, -routes en -tips om je reis net wat makkelijker en leuker te maken. De focus van het blog ligt bij reizigers die met een backpack op pad gaan en niet met een koffer. Alleen op reis gaan is avontuurlijk, spannend, soms een beetje eenzaam, maar bovenal iets wat Lonne iedereen kan aanraden. Benieuwd naar haar reizen? Volg Lonne op Instagram voor heerlijke plaatjes!

Wil jij ook jouw tips delen op Backpackcentrale? Lees hier hoe dat werkt en join the Tribe!