• Menu
  • Menu

Wow! Check de natuurlijke infinity pools bij de Gembleng Waterval in Sidemen

De Gembleng waterval is één van de hoogtepunten van Sidemen, maar gek genoeg wordt deze waterval (nog) niet zo druk bezocht. Dat is opmerkelijk want het uitzicht is prachtig, je kan bij de waterval zwemmen en je maakt spectaculaire foto’s in de natuurlijke infinity pool bovenaan de waterval. 

Ook wanneer je al meerdere andere watervallen op Bali hebt gezien, is Gembleng zeker de moeite waard. De waterval is namelijk anders omdat ie bestaat uit meerdere lagen en je bij elke laag weer wat anders beleeft. 

Omdat wij Gembleng zo mooi vinden hebben we ‘m zelfs twee keer bezocht. Lees in dit artikel alles de mooie route, de beste tijd om te gaan en wat je kunt verwachten als je bij deze spectaculaire waterval bent aangekomen. 

Hoe kom je bij de Gembleng waterval?

De Gembleng waterval ligt in het oosten van Bali op 25 minuten rijden van het geweldige dorpje Sidemen. De route erheen is een feestje omdat de omgeving super mooi is. Je rijdt niet alleen langs groene rijstvelden maar gaat ook dwars door het regenwoud.

De beste manier om naar Gembleng te gaan is door zelf te rijden met de scooter. Deze huur je eenvoudig in Sidemen voor ongeveer 60k. Auto’s kunnen er ook parkeren, dus als je erheen wilt met een privéchauffeur of -tour is dat geen probleem. Toen wij er waren zagen we ook twee reizigers op mountainbikes, flink bezweet, maar het was te doen.

Het laatste stuk naar Gembleng gaat over een smallere weg dwars door de rijstvelden. Deze weg is nog breed genoeg voor een auto, maar voelt wel avontuurlijker. Na 2-3 minuten kom je bij de waterval. 

Je parkeert je scooter aan de voet van de waterval en auto’s parkeren – let op, want dit is vreemd – in het riviertje van de waterval. 

Wat is de beste tijd om de Gembleng waterval te bezoeken?

De Gembleng waterval is (nog) niet super bekend, maar onze verwachting is dat het niet lang duurt voordat de infinity pools van deze waterval een ware hit zijn op instagram.

Het kan zijn dat je even moet wachten om je mooie foto’s te maken maar we verwachten niet dat het super druk zal worden bij deze watervallen. Er kunnen namelijk geen grote bussen parkeren en er is slechts plek voor een handvol auto’s. 

Wil je de plek liever helemaal voor jezelf? Je kunt de waterval vanaf 7 uur bezoeken en hoe vroeger je bent, hoe groter de kans dat je alleen bent bij Gembleng.

Het maakt niet uit of je de waterval in het regen- of droge seizoen bezoekt, want hij stroomt altijd. Het is wel zo dat er meer water stroomt na een flinke regenbui. Toen wij Gembleng in het regenseizoen bezochten (na een zeldzame dag zonder regen) was de waterval minder krachtig dan toen we er in het droge seizoen na een flinke bui waren. 

Hoeveel is de entree voor Gembleng?

Toegang tot de waterval is op basis van donatie, een bedrag van 20K p.p. is in lijn met wat je bij andere watervallen op Bali betaalt. 

Parkeren bij de waterval is gratis.

Ontdek Bali als nooit tevoren!

Krijg onze Bali reisgids en planner – Nu gratis! Verrijk je reis met onze exclusieve tips, voorbeeldroutes en handige planningstools.

Wat zie en beleef je bij Gembleng waterval?

De Gembleng waterval is uniek in Bali omdat hij uit meerdere lagen bestaat. Elke laag is anders waardoor je het gevoel hebt dat je meerdere watervallen bezoekt. Doordat de omgeving zo ongerept en groen is, sta je elke paar meter weer met verbazing te kijken hoe ontzettend mooi het er is.

De waterval is makkelijk te bezoeken. Je loopt via betonnen trappen in een paar minuten naar de top. De gehele tijd loop je langs de waterval en onderweg zijn meerdere stops voor foto’s of om onder de waterval te chillen.

Ergens halverwege vind je een plateau dat ideaal is voor een verfrissende douche. Al dat kletterende water op je rug voelt als een gratis massage, maar dan midden in de natuur. Na een flinke regenbui is het water heftiger dan wanneer het droog is, en mogelijk is het niet verantwoord om eronder te gaan staan als het echt hard stroomt. 

Bijna bovenaan vind je de natuurlijke infinity pool en heb je geweldig uitzicht over de omgeving. Om in de infinty pool in te komen moet je even klimmen en klauteren. Gelukkig heb je een touw om je aan vast te houden, want de rotsen zijn glad op sommige plekken. Omdat het een klein bad is, kunnen er maar 2 of 3 mensen tegelijk in. Iedereen wacht rustig op z’n beurt zodat iedereen een mooie foto kan maken.

Boven de infinity pools is trouwens nóg een verdieping. Het natuurlijke bad hier is groter, maar minder fotogeniek. Het is wel een betere plek om te chillen in het water en te genieten van de omgeving zonder dat je je opgejaagd voelt door de mensen die wachten om ook hun foto te maken.

Mocht je graag het uitzicht in je opnemen met een hapje en drankje, ga dan zeker even zitten bij het bescheiden restaurant.

Waar overnachten als je Gembleng bezoekt?

Je bezoekt de Gembleng waterval het beste vanuit Sidemen en we raden je aan daar te overnachten. Sidemen is een ontzettend leuk en mooi dorp en daarom sowieso al een fijne plek om op te nemen in je route voor Bali.

In Sidemen is voor elk budget een mooie accommodatie te vinden. Als je budget het toelaat, boek dan een hotel met een infinity pool zodat je de wonderschone omgeving vanuit het zwembad kunt bekijken.

Wij zijn twee keer in Sidemen geweest en hebben meerdere slaapplekken geprobeerd. Onze tips:

Meer lezen over de leukste en mooiste slaapplekken in Sidemen? Check hier ons uitgebreide artikel met de beste hotels!

Wat neem je mee als je naar de waterval gaat?

De Gembleng waterval is eenvoudig te bezoeken, je hebt daardoor weinig spullen nodig. Het pad is zeer goed onderhouden en op slippers of blote voeten is het prima te doen. Wat moet je meenemen?

  • Geld voor toegang tot de waterval
  • Zwemkleding
  • Sarong of handdoek als je wilt gaan zwemmen
  • Muggenspray
  • Drybag (zeker voor bovenaan de waterval waar je een stukje door het water zal moeten)
  • Camera & statief als je foto’s in de infinity pool wil maken
  • Drinken & snacks (je kunt hier niks kopen)

Dit waren onze tips voor de Gembleng waterval. Meer lezen over Bali en Indonesië? Check hier al onze artikelen.