• Menu
 • Menu

Backpacken In Australië: De Kosten

Hoeveel kost het om te gaan backpacken in Australië?

Minder dan je denkt waarschijnlijk, maar desalniettemin is backpacken in Australië niet goedkoop. Toch kun je de kosten voor backpacken in Australië redelijk beperken door slim om te gaan met je geld. In dit artikel lees je hoeveel backpacken in Australië kost, vind je een aantal voorbeeldbedragen en algemene tips voor het maken van een budget voor jouw reis.

Budget: hoeveel heb je nodig?

De gemiddelde backpacker zal minimaal 30-40 dollar per dag uitgeven aan overnachtingen, eten en drinken. Tel hier nog een bak koffie, een stukje cake en een biertje bij op en je gaat meer richting 40-60 dollar per dag afhankelijk van de plek waarin je verblijft. Bovenop deze dagelijkse kosten heb je nog te maken met de kosten voor tours, activiteiten en je vervoer.

Voorbeeld dagelijkse kosten Backpacken in Australië

Hoeveel je uiteindelijk uitgeeft hangt af van wat je allemaal koopt, maar om je een beeld te geven hieronder een lijstje met wat kosten die je kunt verwachten

 • Hostel: $20-40 per nacht
 • 1 liter benzine: $1-1.30
 • Koffie: $4-5
 • Snacks: $3-5
 • Een blok chocolade: $3-5
 • Bier in bar: $8-$12
 • Bier bij de slijterij: $30-50 voor 24 flesjes/blikjes
 • Goon 4 liter: $10-20
 • Sigaretten: $15-25 per pakje
 • Uiteten: $10-$50

Eenmalige kosten bij backpacken in Australië

Verder heb je natuurlijk incidentele uitgaven voor dingen als vervoer, tours en activiteiten. De hoogte van deze kosten hangen natuurlijk helemaal af van wat jij van plan bent. Om je op weg te helpen vind je hieronder een aantal links waar je meer informatie kunt krijgen over de kosten voor jouw plannen.

Vervoer

De kosten van vervoer zijn sterk afhankelijk van hoe je van plan bent om door Australië te reizen. Op de pagina over vervoer vind je uitgebreidere informatie met de verschillende mogelijkheden.

Activiteiten en tours

Ben je van plan om te gaan duiken op het Great Barrièr Reef? Wil je Skydiven in Alice Springs of op Mission Beach? Duiken met haaien in Port Lincoln? En natuurlijk wil je ook de Whitsundays en Fraser Island niet overslaan.

Hoeveel deze tours precies kosten, kun je achterhalen door de websites van verschillende reisbureaus voor backpackers te bezoeken. Boek echter niet online, want je kunt vaak in de winkel een mooie korting krijgen als je meerdere tours boekt. Wees ook niet bang om af te dingen, weg te lopen en het aanbod van andere reisorganisaties voor te leggen. Het blijft wel gewoon jouw geld natuurlijk!

Bekijk in ieder geval de onderstaande websites voor meer info:

Een andere website waar je goed kun besparen op de kosten van deze tours is bookme.com.au je vindt hier soms dezelfde tours als bij de bovengenoemde reisbureaus, maar dan met 30-50% korting.

Besparen op kosten in Australië

Niemand wil teveel geld uitgeven en dat hoeft ook niet als je weet hoe je slimmer met je geld om kunt gaan als je in Australië bent. Dat betekent niet dat je jouw complete reis op een houtje moet gaan bijten, je bent er immers om te genieten. Maar soms kun je voor hetzelfde of zelfs minder geld net zo goede of zelfs betere ervaringen hebben.

Benieuwd? Lees de 23 manieren om geld te besparen in Australië